Vochtbestrijding

42 resultaten

Vochtbestrijding kopen bij GAMMA

Heb je grote vochtproblemen, dan los je deze best structureel op. Bij GAMMA kan je echter ook snel schimmelplekken en kleinere vochtproblemen zelf behandelen. De reden hiervoor eens dat beide problemen altijd samen voorkomen: heb je een teveel aan water, dan ontstaat er schimmel.

Oplossingen voor condensatie, doorslaand en opstijgend vocht

Waar komt jouw teveel aan vocht precies vandaan? Verschijnt het langs ramen en deuren (condensatievocht), de muren (doorslaand vocht) of de grond (opstijgend vocht)? Vind de juiste oplossing voor jouw probleem:

Bij slecht geventileerde binnenruimtes

Het water kan ook langs de binnenzijde ontstaan. Heb je bijvoorbeeld weinig ventilatie in jouw keuken of badkamer, dan kan afgekoelde warme lucht jouw muren druppelsgewijs bevochtigen. Eerste advies is dus: pak de oorzaak aan, mocht dat kunnen. Ventilatie of vochtopnemers zijn vaak meest aangewezen, of je kan vochtwerende producten voor binnenmuren om vochtproblemen grondig te behandelen.

Bij beschadigde buitengevel

Een andere mogelijke oorzaak is een slechte buitengevel. Als langs voegen en scheuren regen de binnenmuren bereikt, krijg je doorslaand vocht als dat niet tijdig kan opdrogen. Producten om jouw gevel te impregneren zijn hier dan de oplossing.

Bij slechte fundering

Vooral in oudere woningen komt opstijgend vocht regelmatig voor, omdat er geen of een slecht werkend vochtscherm in de fundering zit. Op plekken waar water blijft zitten, kan je zelfs een witte salpeteruitslag zien die ontstaat als gevolg van zouten en bacteriën. Als je deze schimmel ziet, vraagt dit toch al om een structurele aanpak, namelijk de muren injecteren of onderkappen. Voor deze professionele klus kan je rekenen op de GAMMA service.

Hoe gaat nu een muurinjectie in zijn werk? Eerst boor je aan de onderzijde van de gevel een reeks gaten, waarin je vervolgens een speciale chemische injector spuit. Door chemische reacties zal de steen niet langer vocht kunnen opnemen.

Als een vakman jou een onderkapping adviseert, laat je deze klus best uitvoeren. Dan zal een expert een waterkerende laag aanbrengen tussen de fundering en de gevel. Deze ingreep is ingrijpend, omdat de woning dan los op de fundering komt te staan.

Recent bekeken