Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
  • Douchebak
Toon meer Toon minder
tot
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder

Douchebakken & douchegoten

119 resultaten
Bekijk de TOP 10

Douchebak kopen bij GAMMA

Snel een frisse douche nemen is bij velen een vast ritueel. In douchebakken heb je echter heel veel keuze, zoals een inloopdouche, douchebak 140x90 of 120/90 met of zonder opbouw douchebak. Laat je inspireren door professioneel advies om de juiste douchebak te kopen.

Douchebak 140x90/ 120x90

Kijk voor je eigen comfort vooral naar de breedte en de vorm van deze douchebak, zodat je de douche vlot in- en uit kunt stappen. Standaard is een bak van 80 bij 80 centimeter, maar je kiest bij GAMMA ook uit bredere of kleinere modellen zoals een douchebak 140x90 of 120x90. Ontdek zelfs douchebakken zonder echte randen, zodat je esthetisch meer het uitzicht krijgt van inloopdouches.

Douchebak in composiet, kunststof of cement

De wanden van een klassieke douche kan je betegelen of metsen. Langs één zijde hang je een douchegordijn of een deur van veiligheidsglas, plexiglas of doorschijnende kunststof. Samen met je wanden vormt je douchebak één mooi geheel. Kies in je webshop daarom uit verschillende kleuren en materialen zoals geëmailleerd plaatstaal en kunststof acryl. Ook passen de douchebakken in polybeton bijzonder goed bij een industriële of minimalistische look van douches.

Hoogwaardige afwerking van je douchebak

Polybeton en glasachtige, geëmailleerde oppervlakken zijn zeer hard en daarom ook krasvast. Bijkomend voordeel is dat chemische of brandende stoffen hierop geen sporen nalaten. Een hoogwaardige afwerking van de bak zorgt ervoor dat de ondergrond altijd warm aanvoelt. Geen koude voeten dus, ook een groot pluspunt. En tot slot: een antislip afwerking is onmisbaar als je wat moeilijker te been bent. Let er dan zeker op dat je een douchebak met een lage instaprand koopt.

Douchebak: met opbouw of ingebouwd

Een opbouw douchebak is een klassieker: een vergaarbak van ongeveer 15 cm diep staat op de vloer en vangt alle water op. De ingebouwde douchebak komt op gelijke hoogte van de vloer zelf. In beide gevallen vangt deze bak alle water op dat vervolgens in het putje wegstroomt. Een diepe douchebak garandeert een spatvrije badkamer. Is dat niet het geval, dan bieden douchegordijnen of glazen wanden de juiste oplossing. Bovendien is zo’n bak altijd veiliger dan gewone tegels. Een opbouw douchebak installeren heeft als extra voordeel dat je de bak op elk moment vervangt als er lekkage ontstaat, bij een ingebouwd model is dat niet mogelijk.

Recent bekeken