Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
tot

Radiatoren en radiatorbekleding

12 resultaten
Bekijk de TOP 10

Radiator kopen bij GAMMA

Niet elke radiator bezorgt je dezelfde soort warmte, zelfs niet als twee verschillende radiatoren bijvoorbeeld over hetzelfde vermogen beschikken. Zo is er een heel duidelijk verschil tussen gevoelswarmte via een klassieke radiator of via stralingswarmte zoals infraroodverwarming. Voordeel is dat je in beide klassen energiezuinige radiatoren vindt in je GAMMA-webshop. Hieronder alvast alle voordelen op een rijtje.

Klassieke radiator

De klassieke radiator blijft de meest energiezuinige als je grote kamers hebt en geniet van een gelijke temperatuur doorheen je hele woning. In tegenstelling tot infrarood produceren klassieke radiatoren stof, maar daar heb je dus ook weinig last van in grote ruimtes. Bovendien is een klassieke radiator op gas goedkoper dan een elektrische radiator, zoals infrarood. Alleen blijft gasverwarming de beste keuze als je een bestaande radiator vervangt. Bij een nieuwbouw of totaalrenovatie bijvoorbeeld heb je heel hoge installatie- en plaatsingskosten bij klassieke gasradiatoren. Ben je toch van plan om deze kosten te maken, dan is de aankoop van een warmtepompboiler de meest energiezuinige keuze om je radiatoren van warm water te voorzien. Want deze boiler is ook duurder in aankoop, maar de beste investering op lange termijn.

Infrarood radiator

In een nieuwbouw voorzie je groene stroom en zijn infrarood panelen daarom een stuk goedkoper dan klassieke radiatoren. Infrarood radiatoren produceren stralingswarmte die warmer aanvoelt dan convectiewarmte, zoals bij klassieke verwarming. De reden hiervoor is dat infrarood werkt met elektromagnetische golven waarbij de energie pas omgezet wordt in warmte als ze tegen een object botst. Er staan verschillende objecten in een kamer, dus een verschil van warme naar koude zones merk je niet als je je verplaatst. Integendeel, de gevoelstemperatuur bij infraroodpanelen is zelfs warmer dan klassieke radiatoren, ook al geven beide dezelfde omgevingstemperatuur aan.

Radiatorbekleding

Naast een slimme aankoop van radiatoren bespaar je nog eens extra energie door radiatorfolie, ophangsystemen, stop en ontluchter, evenals installatiemateriaal voor leidingen. Als je doorklikt, vind je bijkomende spaartips voor de aankoop van radiatorbekleding.

Energie controleren? Dat zijn extra voordelen

Naast radiatoren koop je ook alle sanitair eenvoudig online, de manier om je volledige woning energiezuinig te maken. In je badkamer en sanitair stroomt er namelijk niet alleen warm water door je kranen, maar ook doorheen je leidingen. Alleen is energiezuinig verwarmen soms duur en loopt je energiefactuur vaak op tot 25 %, alleen al voor het opwarmen van water. Dat is toch té veel? Druk deze kosten daarom meteen vanaf de installatie met energieklasse A-toestellen.

Recent bekeken