Toon meer Toon minder
  • GAMMA
Toon meer Toon minder
tot
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder

Opbouwspots

45 resultaten
Bekijk de TOP 10

Opbouwspots kopen bij GAMMA

Door opbouwspots te kopen, zorg je voor een bijzondere doch directe verlichtingsmethode, en dit vanaf jouw muur of plafond. Hierbij heb je de keuze tussen opbouwspots in uiteenlopende vormen, materialen en kleuren. Sommige spots bestaan overigens uit verschillende richtpunten om op diverse plaatsen direct licht te bieden. Andere modellen leggen dan weer de focus op sfeerverlichting en doen het uitstekend in combinatie met een dimmer. Vooral in de woonkamer zijn dergelijke opbouwspots een absolute aanrader.

Andere vereisten voor opbouwspots in keuken of badkamer

Het ruime assortiment aan opbouwspots laat zich eenvoudig verklaren door zijn veelzijdig toepassingsgebied. Omdat we iedere ruimte anders beleven, moet ook de verlichting aan een aantal andere vereisten voldoen. Neem nu de keuken waar we zowel een breed zicht moeten hebben als direct licht op de werkoppervlakken. Hier kiezen we meestal voor de modellen met verschillende lichtpunten en een iets hoger wattage. Een lichtopbrengst van ongeveer 700 tot 1.000 lumen is hier de richtlijn. Wanneer je echter opbouwspots in badkamer- of zwembadomgevingen plaatst, moet men ook rekening houden met de beschermingsklasse. Kortom: in de buurt van een bad of douche speelt ook veiligheid een belangrijke rol tijdens het keuzeproces.

Opbouwspots met led of halogeen?

Nog steeds kiest men vaak voor armaturen voor halogeenlampen. Halogeenlampen bieden dan ook een smalle lichtbundel en een grote zichtbaarheid. Toch doen ook opbouwspots met LED-verlichting het steeds beter. Zij hebben immers een langere levensduur en een hoger rendement. Ze worden bovendien niet warm en ze zijn ook nog eens schokbestendig. Plaats je de opbouwspot op een wand? Kies dan voor de schokbestendige modellen met (ingebouwde) LED-verlichting.

Bereken eenvoudig hoeveel je bespaart door te kiezen voor een opbouwspot met LED-verlichting en lees ons advies bij het kiezen van de armatuur. Keuze gemaakt? Bestel jouw spots dan nu online of kom langs in een van onze GAMMA-winkels.

Recent bekeken