Tuinhuis Fredrik geïmpregneerd 315x315 cm

1999.
00
Dit product is uit ons assortiment
Toon alternatieve producten

Productomschrijving

 • Voorbehandeling hout: Geïmpregneerd hout
 • Nokhoogte: 215 cm
 • Afm. buitenzijde (lxb): 315x315 cm
 • Inclusief: hang en sluitwerk
 • Exclusief bijbehorende accessoires: Vloer of funderingsbalken en dakgootset

Tuinhuis Fredrik
Tuinhuis Fredrik is gemaakt van vurenhout. De wanden, met een dikte van 2,8 centimeter, stel je samen door middel van de stapelbouwmethode. De stapelbouwmethode is een makkelijke manier van opbouwen, waarbij de planken onderling door ingezaagde profielen (tand en groef over de lengte van de plank) en uitsparingen (kruisverbanden) met elkaar verbonden worden. De planken stapel je zonder steunpilaren, laag voor laag op elkaar.

Het tuinhuis heeft een dubbele deur, voorzien van glas, zodat je overdag veel lichtinval hebt. Ook het raam aan de voorzijde zorgt voor extra licht. De deuren kun je veilig afsluiten met het bijgeleverde cilinderslot. Het platte dak helt met een heel lichte hoek met een kleine overstek voor de afwatering en wordt geleverd met een dakbedekking van asfaltvlies zodat het tuinhuis waterdicht is. Bij platte daken is het mogelijk om nog een extra laag bitumen aan de bovenkant van het dak te plaatsen om ervoor te zorgen dat het tuinhuis ook voor een langere periode beschermd is tegen water.

Geïmpregneerd hout
Geïmpregneerd hout heeft een lange levensduur, dankzij een verduurzamingsmiddel wat wordt toegepast wanneer hout wordt behandeld. Het hout wordt beschermd tegen aantasting door invloeden van buitenaf zoals weer, schimmel, ongedierte en bacteriën. Geïmpregneerd hout dient na circa 5 jaar weer opnieuw behandeld te worden met bijvoorbeeld tuinbeits voor een optimale levensduur van het hout.

Fundering
Bij een tuinhuis of schuur maken is de fundering van cruciaal belang. Zo ook bij dit Tuinhuis Fredrik. Zorg er altijd voor dat de ondergrond stevig verhard en waterpas is. Zo voorkom je verzakkingen. De fundering kan bestaan uit gestort beton, maar ook een strak gelegd terras van betonnen tegels kan voldoen.

Ook is een vloer binnen het tuinhuis van belang. Met een houten vloer maak je jouw tuinhuis helemaal compleet. De vloer wordt geleverd met geïmpregneerde onderbalken. Die balken voorkomen optrekkend vocht in de wanden en verlengen de levensduur van het tuinhuis. Het is ook mogelijk om alleen balken onder het tuinhuis te plaatsen. Dit zijn afwateringsprofielen hierdoor is het ook mogelijk om een niet houten vloer te plaatsen in het tuinhuis. Ook raden wij aan om een dakgoot set voor het tuinhuis aan te schaffen. Een dakgoot set zorgt voor betere afvoer van water en beschermt het tuinhuis.

De bijbehorende vloer, afwateringsprofiel en dakgootset zijn verkrijgbaar bij GAMMA. Bij de bijbehorende artikelen is het tuinhuis naam Fredruik ook vermeld.

Tips voor tuinhuizen en overkappingen
Het houten tuinhuis met overkapping heeft verschillende los verkrijgbare accessoires. Het is bijvoorbeeld verstandig om een goede ventilatie te waarborgen. Daarbij heb je de keuze uit verschillende ventilatieroosters die los zijn aan te schaffen. Wanneer je het tuinhuisje wilt schilderen is het slim om eerst advies bij een verfspecialist te vragen. Het hout moet namelijk vochtregulerend blijven en dus niet afgedicht worden. Daarnaast is een sterke UV bescherming ook van toegevoegde waarde.

Benodigd gereedschap
Een tuinhuis bouwen doe je niet zonder deze gereedschappen:

 • Accu schroefmachine
 • Houtboortjes (voorboren schroefplekken) en bitjes
 • Handzaag of decoupeerzaag
 • Rubber hamer
 • Hamer
 • Waterpas
 • Rolbandmaat
 • Bezem
¿ ¿
Lees meer

Specificaties

Product
Productsoort Tuinhuis
Productnummer 107970
Gewicht product 467000 gr
Hoogte product 2.34 m
Lengte product 3.15 m
Breedte product 3.15 m
Merk Geen
Ecocheque Ja
Algemeen
Decor Olijfgroen
FSC-keurmerk Nee
Kleur Olijfgroen
Kleurfamilie Hout, Groen
Lijn Frederik
PEFC-keurmerk Nee
Materiaal Hout
Type Tuinhuis
Soort materiaal Vuren
Afwerking Geïmpregneerd, Geschaafd
Afmetingen
Breedte deuropening 148.8 cm
Dikte wanden 2.8 cm
Nokhoogte 239.0 cm
Oppervlakte 7.3 m²
Inhoud 16.8 m³
Zijwandhoogte 222.3 cm
Hoogte deuropening 187.5 cm
Binnenafmeting 2694 x 2694
Dakmaat 309 x 315
Fundamentmaat 275,0x275,0
Gebruik
Aantal deuren 2.0
Aantal ramen 0.0
Voorbehandeling hout Geïmpregneerd
Technische kenmerken
Type dak Lessenaarsdak
Accessoires
Inclusief dakbedekking Asfaltpapier
Reviews worden geladen

Recent bekeken