Tuinhuis Kornoelje Onbehandeld Hout Blank 400x250 cm

1595.
00
Dit product is uit ons assortiment
Toon alternatieve producten

Productomschrijving

  • Wanddikte: 2,8 cm
  • Voorbehandeling hout: Onbehandeld
  • Nokhoogte: 200 cm
  • Afm. (lxb): 250x400 cm

Tuinhuis Kornoelje
Een tuinhuis kopen doe je misschien voor extra opslag, maar ook kun je het gebruiken als extra kamer om in te relaxen. Dit relatief groot tuinhuis is gemaakt van Noord-Europees vurenhout. Dat is een houtsoort die vrij zacht en makkelijk te bewerken is. De enkele deur en ramen zijn voorzien van echte glazen ruiten. Je boet dus niks in aan zonlicht. Het cilinderslot zorgt ervoor dat je het tuinhuisje prima kunt afsluiten. Het dak heeft een basislaag van bitumen. Dit is een materiaal dat bekend staat om zijn waterdichtheid. Daarnaast heeft het een levensduur van 20 tot 40 jaar. Dit tuinhuis wordt geleverd met dakleer, dakverankering, hang en sluitwerk en een opbouwbeschrijving.

Onbehandeld hout
Dit tuinhuis is opgebouwd uit onbehandeld hout. Dat vergt wat meer onderhoud dan gedompeld hout of hout met een coating. Onbehandeld hout dient zelf behandeld en onderhouden te worden. Het tuinhuisje moet aan de binnen- en buitenkant nauwkeurig behandeld zijn. Extra aandacht gaat uit naar deuren en ramen, want die zijn veruit het kwetsbaarst. Het voordeel van onbehandeld hout zit hem in de afwerking. Je behandelt het hout dan zelf op een manier die past bij wat je voor ogen hebt i.v.m. bijvoorbeeld schilderen.

Fundering
Bij ieder bouwproject is de fundering van cruciaal belang. Zo ook bij dit Tuinhuis Kornoelje Onbehandeld Hout Blank 400x250 cm. Zorg er altijd voor dat de ondergrond stevig, verhard en waterpas is. Zo voorkom je verzakkingen. De fundering kan bestaan uit gestort beton, maar ook een strak gelegd terras van betonnen tegels kan voldoen. Het is aan te raden om de bijpassende funderingsbalken te bestellen. Dat zijn profielen die tussen de fundering en de eerste wandlaag komen en voor een goede afwatering zorgen.

Tips voor tuinhuizen
Het houten tuinhuis heeft verschillende los verkrijgbare accessoires. Het is bijvoorbeeld verstandig om een dakgoot te monteren i.v.m. opspattend water tegen het hout. Daarnaast is goede ventilatie van belang. Daarbij heb je de keuze uit verschillende ventilatieroosters die los zijn aan te schaffen. Ook de bijpassende tuinhuis vloeren kun je bij GAMMA kopen. Wanneer je het tuinhuisje wilt schilderen, is het slim om eerst advies bij een verfspecialist te vragen. Het hout moet namelijk vochtregulerend blijven en dus niet afgedicht worden. Daarnaast is een sterke UV-bescherming ook van toegevoegde waarde.

Benodigd gereedschap

Een tuinhuis bouwen doe je niet zonder:
  • Accu schroefmachine
  • Houtboortjes (voorboren schroefplekken) en bitjes
  • Handzaag of decoupeerzaag
  • Rubber hamer
  • Hamer
Lees meer

Specificaties

Product
Productsoort Tuinhuis
Productnummer 613453
Hoogte product 2.0 m
Lengte product 2.549 m
Breedte product 4.0 m
Merk Geen
Ecocheque Nee
Algemeen
FSC-keurmerk Nee
Kleur Hout
Kleurfamilie Hout
Lijn Kornoelje
PEFC-keurmerk Nee
Materiaal Hout
Type Tuinhuis
Afmetingen
Breedte deuropening 142.0 cm
Dikte wanden 2.8 cm
Nokhoogte 200.0 cm
Oppervlakte 8.4 m²
Hoogte deuropening 179.2 cm
Binnenafmeting 3744 x 2244
Gebruik
Aantal deuren 2.0
Aantal ramen 3.0
Voorbehandeling hout Onbehandeld
Technische kenmerken
Type dak Lessenaarsdak
Reviews worden geladen

Recent bekeken