stappenplan

Hoe isoleer ik een schuin dak met PIR-platen?

PIR isolatieplaten kan je altijd op maat zagen. Heel makkelijk dus om te plaatsen. En deze platen hebben een heel sterk isolerend vermogen, waardoor je meteen zult besparen op je energiefactuur.

stap 1

Opmeten

Meet de breedte van een PIR-plaat en teken deze maten af aan de muren langs weerszijden van het dak. Span nu een smetkoord (of metselkoord) en duid aan tot waar je eerste rij PIR platen aan de bovenzijde zal komen.

stap 2

Bevestig de PIR platen

Begin in een hoek en bevestig de eerste plaat tegen de dakconstructie. Schuif de volgende plaat in de tand-en-groefverbinding en schroef vast. Controleer bij elke plaat of deze mooi recht hangt, zodat er geen spleten ontstaan.
Vooraleer je de laatste plaat in een rij gaat plaatsen, meet dan eerst de restruimte op en zaag een plaat op maat met een handzaag.
Met het overgebleven stuk begin je de volgende rij. Op deze manier liggen de naden niet in elkaars verlengde en sluit de isolatie heel goed aan. Zo krijg je een geschrankte plaatsing.

stap 3

Werk de kieren af met PU schuim

Plak de naden tussen de platen af met aluminium tape of isolatietape. Werk de kieren tussen isolatie en dakconstructie af met PU schuim. Doe hetzelfde voor de openingen tussen platen en muur.

Tips!
  • Indien de vloer niet exact recht loopt, moet je aan de onderkant van de platen bijzagen.
  • Hou er rekening mee dat PU schuim achteraf uitzet. Verwijder overtollig schuim na het uitharden met een breekmes.

Je dak liever laten isoleren door de GAMMA Klusservice?

Kan jij wel wat hulp gebruiken bij het isoleren van je dak? Of heb je zelf geen tijd? Laat je klus dan gemakkelijk uitvoeren door een vakman van GAMMA Klusservice.

Dak laten isoleren

Meer klusadvies

Klusadvies - isolatie - Dak isoleren -Plat dak isoleren langs binnen
Hoe isoleer ik een plat dak van binnenuit? stappenplan
Klusadvies - isolatie - Vloer isoleren - Plat dak isoleren langs buiten
Hoe isoleer ik mijn plat dak langs buiten? stappenplan
Dit stappenplan komt voor in