gyproc-afwerken-betegelen-header.jpg

Gyproc betegelen

0 stemmen

Klusniveau: Gemiddeld

Benodigheden

Neem bij het betegelen van Gyproc wanden steeds enkele regels goed in acht. Gebruik ook steeds de Gyproc Tegellijm voor een optimale en betrouwbare hechting.


Stap 1

Belangrijk: om een Gyproc wand te kunnen betegelen moeten de MSV50 profielen op 30 cm afstand (ipv. 60 cm) geplaatst worden. Hou daar op voorhand rekening mee bij het plaatsen van de Gyproc wanden. Een alternatieve oplossing is werken met dubbele beplating. In dat geval plaats je de MSV50 profielen 60 cm uit elkaar.

Stap 2

Breng Zelfklevende voegband aan op de voegen en vul op met Gyproc Tegellijm. Laat goed drogen.
 

Tip

Gyproc Tegellijm is alleen geschikt voor toepassingen op wanden, en voor tegels van max. 10 mm dik.
 

Stap 3

Geef zones die in contact komen met water (douche, bad- en wastafelwand) een voorbehandeling met Gyproc Douchekit. 

Stap 4

Breng vervolgens Gyproc Tegellijm aan in horizontale stroken, kam met een aangepaste lijmkam en plaats de tegels in de lijm. Werk in kleine stukken en breng zeker niet meer lijm aan dan je in 30 min. kan betegelen. Na het aanbrengen van de tegels heb je nog 20 min. om de tegels perfect op hun plaats te zetten.

Tip

Gebruik een grote lijmkam voor grote tegels en een fijne kam voor kleinere exemplaren. Het overeenkomstig gebruik bedraagt dan 1,6kg/m2 en 2,5kg/m2.

 

Stap 5

Laat minstens 24 uur drogen voor je begint te voegen.
Goed om weten

- Gyproc Tegellijm garandeert een optimale en duurzame hechting van de tegels op het plaatoppervlak.

- Het werd specifiek ontwikkeld om te worden gebruikt in combiatie met de Gyproc WR plaat (groene plaat) in vochtige ruimtes.