gyproc-afwerken-schilderen-header.jpg

Gyproc schilderen

0 stemmen

Klusniveau: Gemiddeld

Gyproc schilderen werkt hetzelfde als elk ander oppervlak zolang je de platen eerst behandelt met de speciaal daarvoor ontwikkelde Gyproc Schilderprimer.

Gyproc schilderen

Belangrijk! Werk de Gyproc platen na plaatsing zo snel mogelijk af. Onafgewerkte platen kunnen na verloop van tijd verkleuren waardoor het moeilijker wordt om hen perfect te schilderen. Zijn de platen toch verkleurd, gebruik dan zeker een aangepaste grondlaag die de ondergrond goed dekt.

Stap 1

Zorg altijd dat de Gyproc platen volledig droog, schoon en stofvrij zijn voor je ze afwerkt met verf.

Stap 2

Voor een mooi en duurzaam schilderresultaat behandel je de Gyproc platen best voor met de speciale Gyproc Schildersprimer. Deze brengt een dunne film aan op de platen waardoor de verf overal even goed kan hechten, zowel op de gevoegde als de niet-gevoegde delen. Op die manier krijgt je Gyproc-wand of -plafond een egaal uiterlijk.

Tip

Wacht lang genoeg (2 à 3 dagen) voor je Schildersprimer aanbrengt. De voegen moeten volledig droog zijn, hard aanvoelen en wit uitgekleurd zijn.Stap 3

Breng de Schildersprimer aan met de rol, rol de primer voldoende dun uit en laat vervolgens minstens 5u drogen.

Tip

Alkalische afwerkingsproducten (zoals kalkverf) zijn, zonder voorbehandeling, niet aangeraden.

Stap 4

Schilder de Gyproc platen tenslotte zoals elke andere muur of plafond. Voorzie minstens twee eindlagen voor een dekkend resultaat.

Tip

Kijk op de verpakking voor de exacte richtlijnen van de fabrikant voor het correct aanbrengen van de verflagen.