Habito, de extra sterke Gyproc-plaat, ideaal voor renovatie

Habito Gyproc-plaat

hebito700.jpg

Habito, de extra sterke Gyproc-plaat met tal van voordelen

Voor wie gaat renoveren, de indeling van de woning wil aanpassen of ruimtes wil verbeteren is Gyproc altijd een logische keuze. Met Habito, de nieuwste generatie Gyproc-plaat, komen daar alleen maar extra redenen bij. 

Wat is Habito

Habito is een nieuwe Gyproc-plaat met tal van voordelen. Dankzij de speciale harde gipskern is Habito extra stevig en robuust. Bovendien is Habito erg geluidswerend en kan je er zware lasten aan bevestigen zonder gebruik van boormachine of pluggen. Net als de andere Gyproc-platen zijn Habito-platen gemaakt met de typische afgeschuinde boorden ABA waardoor ze snel en makkelijk geplaatst kunnen worden, als nieuwe wand of als voorzetwand.

 Afmetingen: 600 x 2600 mm, 12,5 mm dik

8789gratts700.jpg

De voordelen van Habito

1. Robuust en stootvast. Habito is tot 50% beter bestand tegen schade dan gewoon pleisterwerk. Stoten en schrammen van bijvoorbeeld stoelleuningen, fietsen en stofzuigers hebben geen impact op Habito. Ideaal dus voor ruimtes die intensief gebruikt worden, zoals de hal, de keuken, en de speelkamer.

2. Extra hoge geluidsisolatie. In combinatie met Gyproc Metal Stud-profielen en minerale wol zijn Habito-wanden extra geluidsdempend. Ze verminderen geluidsoverlast van aanpalende kamers of woningen aanzienlijk. 

3. Sterk en betrouwbaar. Zware voorwerpen, zoals planken, kasten en flatscreen tv’s kan je gewoon met een schroevendraaier en een spaanplaatschroef aan de Habito-wand bevestigen. Vergeet boormachine, pluggen en stof, je huis (her)inrichten was nog nooit zo gemakkelijk!

eigenschappen.jpg

Zo werk je met Habito 

Basismaterialen

Voor het plaatsen van Habito gebruik je dezelfde basismaterialen als bij de andere Gyproc -platen:

 

Plaatsen

Ondanks de extra harde gipskern kan je Habito even gemakkelijk verwerken als de andere Gyproc-platen. Een stanleymes volstaat om het plaatdeel dat je wilt verwijderen in te snijden. Plooi en breek vervolgens de plaat. Gebruik steeds DG schroeven om de platen rechtsreeks op de Metal Studs te bevestigen. Zo schroef je vlot in de harde plaatkern.

Afwerken

Voeg de Habito-platen met ABA-Joint of ABA-Joint Mix en maak eventueel gebruik van de Zelfklevende ABA-Voegband of Voegband voor binnenhoeken. Afwerken kan met verf of behang, zoals de andere Gyproc-platen. Eén laag primer aanbrengen is voldoende. Gebruik hiervoor best de schildersprimer van Gyproc.

Voorwerpen bevestigen aan Habito-platen

Voorwerpen tot 15 kg per ophangpunt kan je gemakkelijk aan Habito-wanden of voorzetwanden bevestigen. Hiervoor gebruik je schroeven met grove draad (zoals een spaanplaatschroef) en een manuele kruisschroevendraaier. Volg steeds de richtlijnen (bv. over het aantal te plaatsen schroeven) in de handleiding van het voorwerp dat je wilt bevestigen.

Zo kies je de juiste schroef

  • Schroefdraad: moet tot tegen de kop doorlopen
  • Punt: net en scherp, niet gekarteld
  • Schacht: zonder uitsparingen
  • Diameter: afhankelijk van het te bevestigen voorwerp, maar min. 5 mm Lengte: diepte object + plaatdikte (12,5 mm) + min. 8 mm  

 

tip!

Lees meer over de voordelen en toepassingen van Habito in het Gyproc Doeboek, verkrijgbaar bij Gamma. Of kijk naar de handige instructiefilmpjes op het YouTube-kanaal van Gyproc.