PAGINA41_FOTO_STAP7header.jpg

Plaatsen van een PlaGyp S plafond

1 stem

Klusniveau: Gemiddeld

Benodigheden

Een Plagyp S plafond is de beste oplossing voor bevestiging onder houten balklagen. De profielen worden dan opgehangen met behulp van de speciale PH60 plafondhanger.

Plaatsen van een PlaGyp S plafond

Bekijk hier het handige filmpje


Zo doe je het – Stap voor Stap

PAGINA41_FOTO_STAP2.jpg

Stap 1

Teken de hoogte van het plafond af op de lange wanden met een laser of pasdarm. Verbind de aangebrachte tekens met een smetkoord.

 

PAGINA109_FOTO_TOEBEHOREN_AKOESTISCHETAPE.jpg

Stap 2

Breng akoustische tape aan op de rugzijde van randprofielen en bevestig ze tegen de wanden. Let er op dat het lange been van het profiel naar boven ligt.

 

PAGINA41_FOTO_STAP4.jpg

Stap 3

Span een koord tussen de randprofielen om de juiste hoogte van de plafondhangers te bepalen en bevestig de hangers langs het koord aan de zijkant van de houten balken. Begin op max. 10 cm van het randprofiel en maak de overspanning tussen de hangers in de lengterichting niet meer dan 125 cm.

PAGINA41_FOTO_STAP5.jpg

Stap 4

Gebruik ook een touw om de rijen voor de plaatdragende profielen te bepalen. Laat daarbij maximum 50 cm tussen de rijen.
 

PAGINA41_FOTO_STAP6.jpg

Stap 5

Plaats de plaatdragende profielen aan de plafondhangers. Gebruik eventueel verbindingstukken om de profielen te verlengen. Hou het profiel schuin om het in het randprofiel te schuiven en klik het vast in de plafondhangers.

PAGINA41_FOTO_STAP7.jpg

Stap 6

Bevestig nu de platen dwars op de plafondstructuur. Begin in een hoek en schroef de platen goed aansluitend om de 25 cm vast met Gyproc schroeven. 

Klustip-3kolom.jpg

Tip

Controleer altijd eerst of het plafond wel perfect haaks loopt. Is dat niet het geval begin dan niet meteen in de hoek maar op de plaats waar de tweede rij platen moet komen. Bevestig de platen vanaf hier wel mooi pas en snij de platen aan de zijkanten op maat bij.