Tochtisolatie | isolatiematerialen

Tochtisolatie

  • Isoleert amper maar verhoogt je comfort
  • Tochtstrips, schuimen, kit …

Wat?

Tochtisolatie is een verzamelnaam voor alle materialen die koude luchtstromen in je huis tegengaan. PU-schuim is er bijvoorbeeld één van.

Waar?

Overal waar er kieren en spleten zijn! Voor ‘bewegende’ onderdelen als ramen en deuren heb je twee opties: flexibel zelfklevend materiaal of tochtstrips, voor deuren al dan niet uitgerust met een borstel.
 

Meet lengte en breedte op van je raam of deur op en knip de strips op maat. Maak de oppervlakte schoon. Verwijder de beschermfolie beetje bij beetje en kleef de strip vast. Je kan ook eerst plakken en daarna de overtollige delen afsnijden. Tochtstrips met een borstel schroef je vast via de voorgeboorde gaten.
 

‘Vaste’ kieren en naden kan je opvullen met PU-schuim. Of een pluk rotswol of glaswol.

Waarom?

Omdat je er als doe-het-zelver snel mee vertrokken bent. Tochtisolatie aanbrengen is eenvoudig en goedkoop en het effect ervan is onmiddellijk voelbaar.

Wist je dat...

Door het gebruik van tochtisolatie zoals tochtstrips het koudegevoel verdwijnt en je comfort stijgt maar de energetische winsten heel beperkt zijn? Tochtisolatie is dan ook eerder een extraatje en geen volwaardige thermische isolatie.