Lichtadvies
700x200_lichtadvies_NL .png

Bij het uitkiezen van buitenverlichting en verlichting voor je interieur zijn je eigen smaak en woonstijl uiteraard belangrijk. Maar voor je verlichting kiest die je mooi vindt, is het goed om even na te denken over de ruimte waar je ze gaat gebruiken, of je daar veel of weinig tijd doorbrengt en welk effect je met de verlichting wil bekomen.

Zo kan verlichting de sfeer van een kamer bepalen en is het evident dat badkamerverlichting aan andere voorwaarden moet voldoen dan verlichting voor de woonkamer.

In dit dossier willen je alvast wat inspiratie geven om je te helpen bij het kiezen van de juiste verlichting.

buitenverlichting

Buitenverlichting moet aan een aantal specifieke eisen voldoen. Alle gebruikte materialen moeten immers bestand zijn tegen vorst en water.

kamerverlichting.jpg

Kies verlichting in functie van de ruimte waar je ze gaat gebruiken. Voor je badkamer heb je andere verlichting nodig dan voor je slaapkamer.

armaturen.jpg

Wil je met verlichting een gezellige sfeer creëren? Kies dan voor indirecte verlichting. Wil je een ruimte goed verlichten, dan zijn inbouwspots en opbouwspots ideaal.

soorten lampen

Voor iedere armatuur de juiste lamp. Maar dat is niet de enige voorwaarde bij het kiezen van lampen. Wil je warm of koud wit licht? Moet de lamp dimbaar zijn?

sfeerverlichting

Met indirecte verlichting creëer je instant sfeer. Wandverlichting, staanlampen of tafellampen zijn ideaal als sfeerverlichting.

lichttrends

Ook voor verlichting zijn er trends. Exit gloeilampen, enter LED. Daarnaast zijn er hoe langer hoe meer mensen die hun verlichting van op afstand willen bedienen via hun smartphone.