Tuinadvies
700x200_tuinonderhoud_NL .png

Tuinadvies

Van januari tot december: er zijn altijd klusjes in de tuin. Ontdek de tuinkalender voor elke maand en leer hoe je jouw tuin perfect kan onderhouden.


> Ontvang rechtstreeks onze nieuwste tuintips. Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief!

Gazon onderhouden

Een frisgroen gazon zonder mos en onkruid? Dat kan perfect. Ontdek praktische tips, concrete klusadviezen en leer hoe je een gazon goed kan onderhouden.

 

Graszaad  Ongediertebestrijding  Potgrond

 

 

Gazon onderhouden

8842744037406.jpg

Alles over de buxus

De buxusmot (Cydalima perspectalis) of eigenlijk de buxusrups heeft al veel tuinen geruïneerd. Waar eerst sierlijke groene haagjes en chique frisgroene buxusbollen stonden.

Is het nu op veel plekken een kale en dorre boel? Ga aan de slag met onze tips

Buxus & Buxusmot

Tuingereedschap

Welk tuingereedschap heb je nodig? En hoe zorg je ervoor dat het lang meegaat? Vind tips bij het kiezen van onder meer een grasmaaier en een verticuteermachine.

 

Grasmaaiers  Verticuteermachines  Elektrisch tuingereedschap 

 

Tuingereedschap

Composteren

Verse compost is een goede voedingsbron voor je tuinplanten en je hoeft je groene container minder snel aan de straat te zetten. Al binnen een half jaar heb je compost.

Hakselaars   Kruiwagens   Spades & schoppen

Composteren 

Snoeien

De uitspraak ‘snoeien doet groeien’ gaat op voor elke houtachtige plant. Door stevig te snoeien, komt elke struik krachtiger terug waardoor hij rijker bloeit en meer vruchten geeft.

Snoeischaren   Heggenscharen  Meststoffen

Snoeien

Tuinieren

Heb je zin om je tuin om te toveren in een klein paradijs? Wij helpen je graag een handje met praktische tuin tips waarmee je direct aan de slag kan.

 

Kruiwagens   Spades & schoppen   Onkruidbestrijding

 

Tuinieren

Klussen in de tuin

Eindelijk die heerlijke klus-schuur bouwen of een sfeervolle schutting plaatsen? Met ons klusadvies helpen we u graag op weg met stap-voor-stap tips voor klussen in de tuin.

 

Tuinschermen   Tuinpoorten   Buitenverlichting & tuinverlichting

 

Klussen in de tuin

Bestrijdingsmiddelen

Op een mooie tuin ben je trots – en terecht! Daarom is het heel vervelend als die mooie tuin geteisterd wordt door onkruid of ongedierte.
Ontdek tips om deze plagen te voorkomen én te bestrijden.

Ongediertebestrijding   Onkruidverdelgers


Bestrijdingsmiddelen

Moestuin

Moestuin

Zelf groenten kweken is makkelijk, geeft voldoening en je oogst de lekkerste groenten op natuurlijke wijze. Voor een eigen moestuin heb je niet veel ruimte nodig.

 

Regentonnen  Gazonmeststoffen  Krabbers & cultivators


Moestuin

Tuinborders

Tuinborders

De beplanting bepaalt voor een groot deel de sfeer in een tuin. Ga je een nieuwe tuinborder aanleggen, maak dan om te beginnen een beplantingsplan.


Borderrollen  Sproeigereedschap


Tuinborders

Tuinontwerpen

Tuin ontwerpen

Zelf een tuin ontwerpen klinkt misschien wel moeilijker dan het is. Met een beetje creativiteit en deze handleiding ‘Tuin ontwerpen in zeven stappen’, kun je zelf een tuinontwerp maken.


Graszaad  Meststof  Spades & schoppen

Tuin ontwerpen

Tuinassortiment

Klaar om zelf aan de slag te gaan? Bij ons vind je alles voor tuinaanleg, werken in de tuin en de aankleding van je tuin. Van tuinmeubelen tot tuingereedschap zoals grasmaaiers, heggenscharen, kruiwagens en nog veel meer.

 

Tuinmeubelen    Hand tuingereedschap    Barbecues

 

Aan de slag