verfgereedschap-kiezen_640x360px.jpg

Verf en verfgereedschap kiezen voor buitenmuren

0 stemmen

Klusniveau: Eenvoudig

Benodigheden

Met een laagje verf kan je de gevel of buitenmuren van je huis een flinke opkikker geven. Een geschikte kleur kiezen is daarbij natuurlijk stap één, maar ook de keuze van de verfsoort en het juiste gereedschap is belangrijk voor een mooi en duurzaam eindresultaat.

Zo kies je de juiste verf voor buitenmuren

Afhankelijk van de soort ondergrond en de staat waarin die verkeert kan je kiezen uit verschillende soorten verf en afwerkingen.

  • Als de buitenmuur droog is en in goede staat kies je best voor klassieke gevelverf. Deze verf is verkrijgbaar in een ruim kleurenaanbod.
  • Als de buitenmuur vochtig is kan je hem behandelen en verven met specifiek aangepaste producten. Voor deze producten is het kleurenaanbod eerder beperkt.
tip!

Let er op dat de verf die je wilt gebruiken geschikt is voor buitengebruik. Verf voor binnen en verf voor buiten hebben immers heel andere eigenschappen. Bij binnenverf ligt de nadruk op afwasbaarheid en krasgevoeligheid. Voor buitenverven is het vooral belangrijk dat de verf bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.


verf-aankeiler-muurverf-plafondverf.jpg

Muurverf & plafondverf

Muurverf & plafondverf
verf-aankeiler-lak.jpg

Lak

Lak
verf-aankeiler-primer-grondlagen.jpg

Primer & grondlagen

Primer & grondlagen

Dit heb je nodig

  • Materialen (4)

  • Gereedschappen (10)