Vloeren-stalen-640x360px.jpg

Kleur vloer kiezen

1 stem

Klusniveau: Gemiddeld

Benodigheden

Niet alleen het materiaal maar ook de kleur van de vloer bepaalt de sfeer en uitstraling van een ruimte. Door te kiezen voor een bepaalde kleur kan je een kamer sfeervol of strak, of groter of kleiner doen overkomen.

Overzicht

Een kort overzicht van verschillende kleuren en hun uitstraling:

Natuurlijke tinten

1Vloeren-leggen-2Vloeren-Kiezen-Kleur-vloer-kiezen-1-343x193.jpg

Natuurlijke tinten, zoals bruin en beige hebben een warme en aangename uitstraling die perfect aansluit bij een gezellige en landelijke stijl.

Hardere tinten

1Vloeren-leggen-2Vloeren-Kiezen-Kleur-vloer-kiezen-2-343x193.jpg

Hardere tinten, zoals wit, zwart en grijs hebben een koelere uitstraling, en zijn een logische keuze voor wie houdt van strakke en moderne interieurs.

Verschillende sferen

Durf zeker ook te spelen met de verschillende sferen. Zo kan een strakke zwarte vloer een klassiek interieur extra klasse geven of zorgt een warme vloer in een natuurtint voor net dat beetje meer persoonlijkheid in een hedendaagse woning.

Lichte kleuren

1Vloeren-leggen-2Vloeren-Kiezen-Kleur-vloer-kiezen-3-2-343x193.jpg

Lichte kleuren, zoals wit of lichte bruinen, zorgen voor een helder, open en ruimtelijk gevoel. Ze kunnen een kleine ruimte groter doen lijken.

Donkere kleuren

1Vloeren-leggen-2Vloeren-Kiezen-Kleur-vloer-kiezen-3-1-343x193.jpg

Donkere kleuren, zoals donkerbruin, donkergrijs of zwart, maken een ruimte sfeervol en intiem, maar ook kleiner.

tip!

Bedenk dat je de kleur van de muren en gordijnen gemakkelijker kan veranderen dan de kleur van de vloer. Kies daarom voor de vloer eerder een neutrale tint die zich makkelijk laat combineren en niet gaat vervelen.

tip!

Hou bij het kiezen van een kleur voor de vloer steeds rekening met de andere elementen in de ruimte (zoals de kleur van de muren en het plafond, de gordijnen en de meubels):

  • Een donkere vloer in combinatie met donkere muren zorgt voor een somber effect. Combineer daarom liever met heldere kleuren voor muren en plafond en vermijd zware meubels.
  • Een kamer met een witte vloer en witte muren kan dan weer heel afstandelijk overkomen. Zorg daarbij voor voldoende contrast door middel van kleurvlakken op de muren en combineer met meubels, gordijnen of een tapijtje in warme en aangename tinten.

Zelf aan de slag met vloeren?

laminaat_resized.png

Laminaat

> Laminaat
kunststof_resized.png

Kunststof vloeren

> Kunststof vloeren
houten_vloeren_resized.png

Houten vloeren

> Houten vloeren
plinten_resized.png

Plinten

> Plinten
ondervloer_resized.png

Ondervloer

> Ondervloer
benodigdhede_resized.png

Vloerbenodigdheden

> Vloerbenodigdheden