tot
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder

Wielen & rollen

35 resultaten
Bekijk de TOP 10

Wielen kopen bij GAMMA

Elk meubel zet je bij GAMMA eenvoudig op wieltjes. Een bureaustoel, voetbank, wasrek, keukenrek of bed: een meubel op wielen is zoveel makkelijker te verplaatsen. En tegelijk speelt gewicht geen enkele rol: zo koop je ook grote wielen voor zwaarder gebruik. In de webshop vind je daarom ook speciale transportwielen die tot 200 kg kunnen dragen. Ontdek nog voordelen in je GAMMA-webshop.

Welk zwenkwiel kopen?

Een zwenkwiel is een wiel dat in alle richtingen kan draaien, maar hoe vind je nu het beste zwenkwiel? Een eerste tip: bekijk of je een rem nodig hebt op een of meerdere zwenkwielen. Dat is niet alleen handig, maar ook uiterst veilig. Hetzelfde ook voor de plaat naast je wielen: koop je een zwenkwiel met diepgetrokken plaatstaal, dan kunnen geen voorwerpen in je wiel draaien. En tot slot is ook de ondergrond belangrijk waarover de wieltjes heen rollen. Soms is dat oneffen of net superglad. Daarom vind je hard polyamide en massief rubberen banden die hun grip houden.

Zwenkwiel accessoires eenvoudig combineren

Wat dacht je ervan om je eigen transporter te maken? Bepaal welk gewicht je plank moet kunnen dragen en deel dit getal door 3. Zo weet je welke draagkracht elk zwenkwiel moet hebben. Deze info staat vermeld bij elk wiel in de webshop, samen met het juiste bevestigingsmateriaal. Zo kies je bij voorkeur een rechthoekige grondplaat die je stevig in de draagplank verankert. En wil je de transporter extra stevig vasthechten, dan koop je aanvullende bevestigingsmaterialen. Als je met de transporter extra zwaar gaat belasten, kies je best voor een combinatie met twee zwenkwielen en twee bokwielen. Zo behoud je alle controle bij het verplaatsen.

Alle wielen en ijzerwaren eenvoudig bestellen

Afhankelijk van je meubel vind je naast wielen ook metalen platen en profielen. Met een stoeltjesprofiel bescherm je bijvoorbeeld de uiteinden van je transporter tegen stoten en zorg je er bovendien voor dat het meubel veel steviger op de draagplank staat. Bestel je vandaag voor 21.00 uur, dan heb je morgen alle ijzerwaren in huis.

Recent bekeken