Alles over isoleren

Met de juiste isolatie maak je jouw huis warm, comfortabel en energiezuinig. Of het nu gaat om de vloer isoleren, het dak isoleren of je kruipruimte isoleren: GAMMA helpt je op weg met handige tips, tools en stappenplannen.

Bekijk de isolatie klusadviezen

Alles over het EPC-attest

Een EPC-attest zegt niets over de kwaliteit of de uitvoering van de renovatiewerken aan je woning. Kan je dus bepaalde renovatieklussen zelf uitvoeren? Dan is het financieel voordeliger om zelf je handen uit de mouwen te steken. Voor je EPC-attest telt namelijk alleen het eindresultaat.

Om ervoor te zorgen dat je alle benodigde informatie voor je EPC binnen handbereik hebt, hebben we een handig overzicht voor je klaar. Hierin vind je alle essentiële informatie en isolatieklussen die je zelf kunt uitvoeren om de EPC-score van je woning te verbeteren

Alles over het EPC-attest

Hoe kan je een isolatiepremie aanvragen?

Vraag premies aan en verdien een deel van je investering terug. Je kan steun aanvragen voor de isolatie van je dak of zoldervloer, je buitenmuren, spouwmuren, vloer én je beglazing. Maar opgelet: premies zakken.

Ontdek alle isolatiepremies

Het juiste isolatiemateriaal

Bekijk hier de verschillende soorten isolatiemateriaal en lees meer over de specificaties van bijvoorbeeld glaswol, steenwol, PIR en EPS. Zo kan je gemakkelijk bepalen welk materiaal jij nodig hebt voor jouw isolatieklus.

Bekijk assortiment Keuzehulp

Voordelen van isoleren

Wil je beginnen met je huis verduurzamen? Dan is isoleren een goede eerste stap! Door te isoleren houd je warmte in de winter zoveel mogelijk binnen en de warmte zoveel mogelijk buiten in de zomer. Alle voordelen van isoleren op een rij:

  • Een lagere energierekening: de warmte blijft binnen wat zorgt voor minder energiekosten.  
  • Een comfortabeler woonklimaat: het blijft binnen warmer en je hebt minder geluidsoverlast. 
  • Je Woning wordt meer waard: door hoger energielabel  
  • Geen vochtproblemen meer: dus minder kans op rotting, schimmels en verlies van isolatiewaarde
  • Minder CO2-uitstoot: een lager energieverbruik is beter voor het milieu