DCM: meststof en voeding voor gazon, bloemen en planten

Je wil een diepgroen gazon, een kleurrijk bloemenperk, een gezonde moestuin en een onkruidvrij terras? De tuinproducten van DCM zijn een must voor elke tuinier. Ze werken snel, doeltreffend en veilig.

Ontdek het DCM-assortiment bij GAMMA

Alles voor een groen gazon

Wij Vlamingen houden van gras. Toch als het mooi groen is. Jammer genoeg krijgt het gazon het vaak hard te verduren. Spelende kinderen, huisdieren, mos en rottende bladeren laten hun sporen na. Maar laat dat de pret niet vergallen. Met de producten van DCM tover je zelfs het meest dorre veld om tot een sprankelend groen schouwspel waar je buurman jaloers op wordt.

Van dor naar groen in drie stappen ...

Stap 1: ontmossen
Mos groeit op zuurdere bodems en op gazons die onvoldoende worden gevoed. Mos verwijderen gaat het best door eerst DCM Meststof Anti-Mos te gebruiken op je gazon. Als tweede stap verwijder je dood mos door te verticuteren. Om mos te voorkomen is een jaarlijkse kalkbeurt onontbeerlijk. Daardoor verhoogt de zuurtegraad van de bodem, wat voor mos ongunstig is.

Stap 2: bemesten
Water en mest zijn levensnoodzakelijk voor gras. Besproeien doe je het best enkel tijdens droogteperiodes, bemesten kan je drie keer per jaar doen: in het voorjaar, in de zomer en in het najaar. Het magnesium en ijzer in de meststof zorgen voor een diepgroene kleur gedurende 100 dagen. Het kalium maakt het gras sterker en weerbaarder.

Stap 3: bijzaaien
Kale plekken zaai je het best bij, bij voorkeur in april. Maak de aarde eerst wat los en zaai daarna opnieuw in. Gebruik daarvoor bij voorkeur herstelgraszaad.

Ontdek het DCM-assortiment voor je gazon

Alles voor je bloemen en planten

Doen vogels en insecten zich te goed aan je vakkundig aangelegde bloemen- en plantenperkjes? Hangen je kamerplanten er maar beteuterd bij? Vertoont je buxushaag kale plekken? Of levert je moestuin niet de gewenste oogst? Alles begint bij de juiste meststoffen.

Ontdek het DCM-assortiment voor bloemen en planten

Hoe vruchtbaar is je tuin?

De zuurtegraad en voedingstoestand van de bodem bepalen in grote mate het succes van jouw tuin. Daarom is het cruciaal dat je regelmatig een staal neemt en dat onderzoekt. De DCM Bodemanalyse Testkit maakt het je gemakkelijk. Voor gepersonaliseerd tuinadvies kun je terecht op DCM Garden.

Ontdek de DCM Bodemanalyse Testkit

Alles voor een onkruidvrij terras

Niets zo vervelend als onkruid tussen de voegen van je terras of oprit. Je bent er dagen zoet mee om alles te wieden maar al na enkele weken is er van je noeste arbeid niets meer te zien. Hulp nodig in je strijd tegen ongewenste begroeiing?

Ontdek de anti-mos en anti-onkruidproducten van DCM

Zo geniet je het hele jaar lang van bloemen op je terras

Sommige bloemen zijn in de winter op hun mooist. De populariteit van de zogenaamde winterbloeiers groeit dan ook gestaag. Tijd om kleur te geven aan de donkerste dagen van het jaar?

  • Viooltjes
    Geef ze voldoende water en deze kleurrijke kanjers bloeien zelfs als het vriest. Verwijder wel regelmatig de uitgebloeide zaadknoppen. Zo geniet je van de winter tot de zomer van kleurenpracht.

  • Kerstroos
    De kerstroos (of helleborus) bloeit van december tot april. Ja, zelfs als het vriest. Wel belangrijk: verwijder na de bloei de bloemen. Zo stimuleer je de plant om ook het komende jaar uitbundig te bloeien.

  • Bloembollen
    Narcissen, krokussen, sneeuwklokjes, ....: plant de bloembollen in een pot op het terras en je krijgt in het voorjaar al gauw de schitterendste kleurenpracht.

Ook voor deze winterbloeiers is de juiste meststof belangrijk.

Ga naar het DCM-assortiment

Recent bekeken