stappenplan

Hoe isoleer ik mijn dakraam?

Het isoleren rond een dakraam vraagt bijzondere aandacht. De aansluiting tussen dak en raam is namelijk één van de meest voorkomende luchtlekken.

Hoe plaats je het?

1 Dampscherm plaatsen en insnijden

In eerste instantie plaats je bij het isoleren van het dak het dampscherm over het raam. Snij daarna in het midden van het dakvenster het dampscherm horizontaal in. Maak vervolgens aan de linker- en rechterrand van het dakraam twee verticale insnijdingen in het dampscherm, zodat je een H-vorm krijgt.

2 Dampscherm luchtdicht verkleven

Kleef de banen van het dampscherm aan elkaar met de kleefband. Breng een dubbele rups dichtingsmastiek aan in de gleuven van het schrijnwerk, eerst boven en dan beneden.

Breng het opliggende dampscherm in contact met de mastiek. Bevestig met de tape stukken dampscherm links en rechts van het raam en zorg voor een overlapping met het opliggende dampscherm van minstens 20 cm aan elke kant. Breng nu een dubbele rups mastiek aan in de linker- en rechtergleuven van het schrijnwerk. Druk de overlappende stukken dampscherm aan in de mastiek. Werk de luchtdichting af met tape. Werk de vensterranden af met bv. Gyproc-platen en snij de overtollige, uitstekende stukken dampscherm weg.

Meer klusadvies

Dit stappenplan komt voor in