stappenplan

Tips voor energiezuinige verwarming

In een gemiddeld huishouden gaat bijna 60% van de energie op aan verwarming van de verschillende ruimtes. Nog eens een kwart van je energierekening betaal je voor de verwarming van je water. Wil je serieus energie besparen, dan valt hier heel veel winst te behalen. Bijvoorbeeld met een zonneboiler en een nieuwe HR-ketel.

Isoleren en slimmer verwarmen

Het loont beslist de moeite om te investeren in isolatie en in slimmer, zuiniger verwarmen. Je verdient je investering altijd terug. En sneller dan je denkt. We hebben aparte klusideeën over het isoleren van je huis en over het opwekken van je eigen, duurzame stroom met zonnepanelen.

Veel zuiniger stoken

Met een nieuwe, zuinige cv-ketel kun je op jaarbasis al gauw €150 tot €200 besparen op je stookkosten. Een zogenaamde HR-ketel benut namelijk ook de warmte van het verstookte gas. Daardoor gebruikt een HR-ketel 25% minder gas dan oudere cv-ketels. Tel uit je winst.

Warm water van de zon

Laat de zon het water verwarmen voor je bad, douche, cv of wasmachine. En bespaar jaarlijks bijna 50% op je verwarmingskosten voor water. Met een zonnecollector op het dak, die zonlicht omzet in warm water. De zon verwarmt het water of de vloeistof die door de collector stroomt tot wel 90 °C. Dat wordt naar een boiler gepompt en van daaruit krijg je vervolgens warm water voor bijvoorbeeld je douche. Omdat het systeem zo simpel, efficiënt en duurzaam is, stimuleren vele gemeenten de aanschaf van zonnecollectors en boilers.

Slimme thermostaat

Ook kun je veel zuiniger stoken door een slimme thermostaat aan te schaffen. De thermostaat is gemakkelijk te programmeren, eenvoudig op afstand te bedienen via een applicatie en wanneer je niet thuis bent schakelt de thermostaat automatisch uit door middel van een bewegingssensor. Zo bespaar je flink op je energierekening.

Bekijk het assortiment
Dit stappenplan komt voor in