keuzehulp

Sierbestrating: hoe, wat en waar?

Sierbestrating is naast nuttig ook mooi. Dit kan aan de vorm van de tegels liggen, maar ook aan de manier waarop de tegels gelegd zijn. Laat je inspireren door de verschillende mogelijkheden!

Klinkers en kasseien

Klinkers en kasseien zijn door hun formaat en uitstraling heel geschikt om als sierbestrating gebruikt te worden. Kasseien bieden een hoogwaardige kwaliteit en bieden een natuurlijke uitstraling aan je tuin. Daarnaast zijn ze ongevoelig voor mossen en algen, terwijl ze de overgang tussen de gevelstenen elegant voorbereiden. Het nadeel van kasseien is dat ze glad worden zodra ze nat worden.

Klinkers daarentegen zijn gripvast en speciaal ontworpen om over te lopen, ook wanneer ze nat worden behouden klinkers hun grip. Betonklinkers zijn ideaal voor het beklinkeren van grotere oppervlakken zoals een terras of een oprit. Ze zijn stevig, budgetvriendelijk en verkrijgbaar in uiteenlopende formaten.

Getrommeld of niet?

Getrommelde kasseien en klinkers geven een rustieke en landelijke uitstraling. Liever een strakke uitstraling? Ga dan voor vlakke kasseien of klinkers.

Boordstenen

Boordstenen zijn belangrijk om je sierbestrating op zijn plek te houden. En naast nuttig, biedt een mooie boordsteen tal van voordelen: je accentueert je terras en maakt het eenvoudig om borders perfect af te scheiden van het gras. Wil je lage of hoge, robuuste boordstenen? Geef je hoge grassen bijvoorbeeld een boordsteen in natuursteen en je krijgt een natuurlijk totaalconcept! Of kies voor een borderrol, eenvoudig uit te rollen en te installeren.

Wil je een veilige keuze maken en niet snel uitgekeken zijn op je boordsteen? Dan ben je op lange termijn best uit met neutrale sierbestrating, zoals een betonnen boordsteen. Hierin heb je veel neutrale variaties: van lichtgrijze tot zwarte tinten.

Grindpad en oprit

Grind is sierlijk, onderhoudsvriendelijk en eenvoudig aan te leggen! Met een grindrooster zorg je ervoor dat het grind op zijn plaats blijft en creëer je een stabiele ondergrond. In plaats van grind kun je natuurlijk ook kiezen voor dolomiet of boomschors.

Terras aanleggen met sierbestrating

Ook voor je terras bestaan er heel veel verschillende soorten sierbestrating. Van groot tot klein, houtlook of betonlook. Wil je meer informatie over het terras?

Ontdek de verschillende mogelijkheden
Deze keuzehulp komt voor in