inspiratie

Slimme rookmelder

Met een rookmelder in huis word je steeds op tijd verwittigd als er brand is. Maar wat als je niet thuis bent en het piepsignaal dus niet kan horen? Of wat als de rookmelder in de kelder afgaat maar jij lekker boven ligt te slapen? Gelukkig zijn daar eenvoudige oplossingen voor: koppelbare rookmelders en een slimme rookmelder die jou – ook als je niet in de buurt bent – waarschuwt voor brand.

Koppelbare rookmelders

Een rookmelder is een apparaat dat rookontwikkeling kan detecteren en vervolgens een geluidssignaal afgeeft om te waarschuwen dat er brand is.

Bij gewone rookmelders gaat alleen de rookmelder af die de rook heeft gedetecteerd, met andere woorden, het piepsignaal klinkt alleen in de ruimte waar de brand is ontstaan. Maar wat als je op dat moment niet in de buurt van die kamer bent, waardoor je het piepsignaal niet kan horen? Wat als de rookmelder beneden piept, maar jij ligt boven vast te slapen? Dat kan gevaarlijke situaties opleveren.

Gelukkig is dat probleem eenvoudig op te lossen. Met koppelbare rookmelders wordt het piepsignaal van alle rookmelders die in huis aanwezig zijn geactiveerd, zodat je steeds op tijd gewaarschuwd wordt bij brandgevaar.

Een slimme rook- en koolmonoxidemelder

Ga je graag nog een stapje verder en wil je altijd en overal gewaarschuwd worden dat er rook in je huis gedetecteerd wordt, dan is een slimme rookmelder zeker het overwegen waard.

Een slimme rookmelder, zoals de Nest Protect rook en koolmonoxidemelder of eTIGER rookmelder, is verbonden met wifi zodat hij niet alleen een geluidsignaal afgeeft, maar jou ook via een app op je smartphone of tablet meteen een melding stuurt dat er rook gedetecteerd is.

Je kan dus meteen actie ondernemen en de brandweer bellen, ook als je zelf niet thuis bent. Naast rook is de slimme rookmelder ook uitgerust om koolmonoxide te detecteren. Bovendien meldt hij welke branddetector in huis een rook- of koolmonoxide-alarm geeft, zodat je een beter idee hebt waar het gevaar dreigt.

De slimme rookmelder checkt zichzelf meer dan 400 keer per dag en licht in het donker groen op, zodat je er absoluut op kan vertrouwen dat je brandbeveiliging helemaal in orde is.

Bijkomende voordelen van een slimme rookmelder:

  • Je kan het alarm gemakkelijk uitzetten met de app, bijvoorbeeld bij vals alarm, zodat je niet op een stoel of ladder moet gaan staan om bij de melder te komen.
  • Ook als de batterijen bijna op zijn brengt de app je daarvan op de hoogte.
Bekijk onze slimme rookmelders
Deze inspiratie komt voor in