stappenplan

Hoe onderhoud ik mijn tuin in het najaar?

Wat moet je allemaal weten om je tuin in het najaar en de winter op orde te hebben? Wij zetten alles op een rijtje en helpen jullie bij het onderhouden van je tuin in koude tijden.

Tuinmeubelen onderhouden

Houten tuinmeubelen krijgen na verloop van tijd vaak een grijze en matte kleur. Met speciale tuinmeubelolie krijgt je houten tuinset weer een prachtige kleur en lijkt deze weer als nieuw!

Tuinmeubelen onderhouden

Herfstbladeren opruimen

Herfstbladeren opruimen is echt een herfsttuinklusje! Hoe en waarom je het blad het best opruimt? Wij geven wat tips hoe je dit het beste aanpakt!

Ondek alles over herfstbladeren opruimen

Compost in het najaar

Compost aanbrengen in het najaar is heel waardevol voor je tuin. Het verbetert de structuur van de grond en geeft je planten veel voedingsstoffen. Daarnaast beschermt een laagje compost de planten in de winter tegen lage temperaturen.

Compost in het najaar

Gazon voorbereiden voor de winter

Nog één keer verticuteren, bemesten en voor de laatste keer maaien; op deze manier komt jouw gazon goed de winter door! Gazon is in de winter onderhoudsvriendelijk. Mits je het op de juiste manier voorbereidt komt het zeker goed de winter door.

Gazon voorbereiden in de winter

Aan de slag in de tuin

Alles over snoeien in het najaar

Meer info

Verschillende soorten snoeischaren

Meer info

Verschillende soorten heggenscharen

Meer info

Hoe bescherm je bodem en planten?

Planten beschermen in de winter
Sommige planten kunnen niet tegen onze koude en natte winters. Door kwetsbare planten op de juiste manier te beschermen help je ze de winter door!

Leer alles over hoe je je planten beschermt

Gereedschappen schoonmaken

Gereedschap schoonmaken
Na het werk in de tuin is het verleidelijk om je gereedschap direct in de schuur te zetten en er niet meer naar om te kijken. Toch vergeet je dan nog één ding: het gereedschap schoonmaken!

Alles over het schoonmaken van je gereedschap

Bereid je voor op de winter

Maak je tuin winterklaar

In de winter kan het regenen, waaien, sneeuwen, vriezen. Bereid je planten voor op dit weer door je tuin winterklaar te maken met onze tips en tricks.

Hoe maak je je tuin winterklaar

Bloempotten in de winter

Bloempotten zijn er in allerlei verschillende soorten, maten en materialen, van kunststof tot terracotta, steen en hout. Welke je binnen zet in de winter? Wij geven tips!

Welke potten zet je best binnen?

Een vogelvriendelijke tuin

Juist in de winter zijn vogels op zoek naar voedsel en beschutting. Het is toch heerlijk om die pimpelmezen, mussen en roodborstjes te zien scharrelen in je tuin?

Maak je tuin vogelvriendelijk

Wat te doen met je gazon in de winter

Natuurlijk wil je ook in de winter genieten van je gazon. Wat je daarvoor moet doen in de winter? Laat het vooral met rust en geniet van het uitzicht.

Wat moet ik doen?

Je kerstboom kiezen

Kies je kerstboom
Sommige planten kunnen niet tegen onze koude en natte winters. Door kwetsbare planten op de juiste manier te beschermen help je ze de winter door!

Kies de ideale kerstboom

Kerstverlichting in de tuin

Kerstverlichting in de tuin
Een sprookjesachtig verlichte gevel, sierlijke verlichting in de hoogste boom en knusse fonkelende lampjes in kleine struikjes: kerstverlichting in de tuin is een feestje!

Verschillende soorten kerstverlichting