Net als bij alle producten en data die te maken hebben met wifi en internet is het ook bij domotica en slimme apparaten erg belangrijk om je goed te beschermen tegen misbruik en hackers.

Zo maak je je domotica veilig

De slimme producten die GAMMA verkoopt zijn veilig en afkomstig van betrouwbare fabrikanten. Toch geven we je graag nog enkele tips om jouw slimme woning optimaal te beschermen.

1. Zorg voor een goed beveiligd wifinetwerk
Beveilig je wifinetwerk met het WPA2 protocol en gebruik daarbij een sterk wachtwoord.

2. Wijzig altijd het standaard wachtwoord van de fabrikant.
Vaak worden slimme apparaten geleverd met een standaard wachtwoord. Neem dit niet zomaar over maar verander het steeds in een eigen en sterk wachtwoord.

3. Kies een router met Firewall.
Nieuwe router nodig? Kies dan voor een exemplaar met ingebouwde Firewall, die al het inkomend verkeer in je woning beschermt.

4. Gebruik je slimme apparaten doordacht.
Kies liefst een uniek profiel om in te loggen op je slimme apparaat en vermijd het gebruik van wachtwoorden die je bijvoorbeeld ook voor Facebook of Google gebruikt. Zo geef je mogelijke hackers geen toegang tot al je apparaten.

Geef een slim apparaat alleen toegang tot de functies op je telefoon die het ook echt gebruikt. Vaak vraagt een apparaat standaard toegang tot bijvoorbeeld je locatie terwijl dit in principe niet altijd nodig is. Beter weigeren dan!

5. Kies het merk van je slimme apparaten met zorg.
Over het algemeen kan je ervan uitgaan dat grote, bekende merken veel moeite hebben gedaan om hun producten te beveiligen. Zij hebben immers een reputatie hoog te houden. Bij onbekende merken loop je kans dat er minder goed over de beveiliging van de apparaten is nagedacht.

Recent bekeken