Bekijk welke maatregelen wij nemen om ons steentje bij te dragen aan het milieu.

Ecologisch verantwoord houtGAMMA heeft een actief beleid om daar waar mogelijk en economisch haalbaar een zo volledig mogelijk assortiment in FSC en PEFC hout aan te bieden.

FSC (Forest Stewardship Council) garandeert dat het bossen en plantages verantwoord beheert, zonder kaalkap of bodemverwoesting. FSC respecteert de sociale rechten van de lokale gemeenschappen en van de bosarbeiders. Het hout is traceerbaar van bos tot eindgebruiker.
Meer informatie over FSC

PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) garandeert een bosbeheer dat het milieu respecteert, sociaal rechtvaardig en economisch haalbaar is. Dankzij de controleketen wordt het gecertificeerde hout opgevolgd in de diverse fasen van ontginning, bewerking en verkoop.

Meer informatie over PEFC

Energie besparenWanneer je je dak isoleert en winddicht maakt, enkel of dubbel glas vervangt door hoog rendementsglas, kiest voor een condensatieketel, je thermostatische kranen plaatst op alle radiatoren en als je energiezuinige apparaten koopt, kan je het huishoudelijk energiegebruik van een bestaande woning tot de helft terugdringen.

Bovendien kan je gebruik maken van tal van subsidies voor energiebesparende maatregelen. De gedane kosten zullen zich dan snel terugverdienen. Voor aankoop en/of plaatsing van producten en diensten die genieten van federale fiscale vermindering met het oog op energiebesparing kan je betalen met Eco-cheques.

Lees meer over GAMMA

Recent bekeken