• Vanaf € 6.000 voor 14 zonnepanelen van 375 Wattpiek.
  • Bespaar in 2022 tot € 1.500 op de aankoop van zonnepanelen.
  • Installatie door de zonnepaneelspecialisten van ENGIE.
  • Bespaar jaarlijks op je energiekosten.
Vraag je offerte aan

Op veel Belgische daken zie je ze liggen: zonnepanelen. Steeds meer mensen kiezen voor zonnepanelen op hun dak omdat het een slimme en duurzame investering is. Met zonnepanelen wek je jouw eigen energie op. Hiermee bespaar je niet alleen op je energiefactuur, maar draag je ook bij aan het milieu.

Met de exclusieve zonnepanelen van GAMMA begin je direct met besparen. Onze gespecialiseerde partner Sungevity, de solarspecialist binnen de ENGIE groep, geeft deskundig en persoonlijk advies op basis van jouw situatie. Benieuwd naar de mogelijkheden en terugverdientijd? Vraag dan gratis een persoonlijke offerte aan.

In 6 stappen zonnepanelen op jouw dak

1. Offerte

Vraag gratis je offerte online aan om te bepalen of zonnepanelen passen op jouw dak.

2. Kennismaking

De Sungevity experten nemen telefonisch contact met jou op. Ze bespreken je wensen en verwachtingen.

3. Satellietbeelden

Aan de hand van satellietbeelden van je dak en woonomgeving stelt Sungevity een offerte op. Zo vinden er geen tijdrovende bezoeken plaats. Het kan gewoon vanuit huis.

4. Advies

Samen met de Sungevity expert overloop je jouw persoonlijke offerte. Het kostenplaatje, de garanties, de technische informatie,… Je krijgt een antwoord op al je vragen en bedenkingen.

5. Installatie

Akkoord met de offerte? Dan spreek je met Sungevity een datum voor de installatie af. Vervolgens installeren zij de zonnepanelen vakkundig.

6. Besparing

Met je nieuwe zonnepanelen begin jij te genieten van een flinke besparing!

Tot € 1.500 voordeel in Vlaanderen

Profiteer in 2022 van subsidies voor zonnepanelen in Vlaanderen: Bespaar tot € 1.500 op de aankoop van je zonnepanelen.

  • De premie bedraagt maximaal 40% van de investering.
  • De premie geldt enkel voor gebouwen die aangesloten zijn op het elektriciteitsnet van Fluvius voor 1 januari 2014.
  • Er zijn of waren nog geen zonnepanelen in dienst voor 2021.

Verlaagd BTW-tarief

Is je woning 10 jaar oud of ouder? Dan kan je zonnepanelen laten plaatsen tegen het verlaagd BTW-tarief van 6% i.p.v. 21%. Dit geldt voor woningen die voor privédoeleinden worden gebruikt. Bij een huis jonger dan 10 jaar geldt de 21% BTW.

Vraag je offerte aan

Heb je een vraag over zonnepanelen?

Kan je zonnepanelen laten plaatsen op alle daken?

Zonnepanelen zijn niet geschikt voor alle soorten daken. Sungevity plaatst geen zonnepanelen op appartementsgebouwen, daken zonder onderdak, daken met asbest leien, daken met riet of op bijgebouwen.

Hiervoor kan je helaas geen offerte aanvragen.

Hoeveel kost het om zonnepanelen te laten plaatsen?

De kosten van je zonnepanelen hangt af van verschillende factoren. Om de prijs van zonnepanelen te berekenen moet je kijken naar o.a. het aantal panelen, het type zonnepanelen, de garanties, de leeftijd van je huis, de regionale subsidies,... De totaalprijs is dus afhankelijk van jouw situatie en wensen.

Voorbeeld: Een gezin van vier personen verbruikt jaarlijks ongeveer 5.000 kWh elektriciteit. Dat komt neer op een zonnesysteem van zo een 14 panelen. De prijs van zo'n systeem bedraagt ongeveer 6.000 euro.

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig?

Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, hangt af van diverse factoren. Niet alleen je elektriciteitsverbruik speelt een rol, maar ook de grootte van het geschikte dakoppervlak en het vermogen van de zonnepanelen. Vraag een offerte aan om te bespreken wat voor jou de meest rendabele optie is.

Wie plaatst de zonnepanelen?

Voor de installatie van zonnepanelen werken wij samen met de zonnepanelenspecialist van ENGIE, Sungevity. Sungevity heeft jarenlange ervaring in het plaatsen van zonnepanelen en is de grootste aanbieder in Europa. Zij bieden een totaalpakket zonder bijkomende kosten en regelen alles voor je. Van het ontwerp, installatie en service tijdens de hele levensduur van jouw zonnesysteem, waarbij je zelf via de online monitoring geniet van hoeveel je produceert en bespaart.

Wat is de gemiddelde levensduur van zonnepanelen?

Zonnepanelen horen minstens 25 jaar mee te gaan. Een technische levensduur van 30-35 jaar is niet ongebruikelijk. Wel neemt het rendement van de zonnepanelen steeds iets verder af.

Moet ik mijn energieleverancier opzeggen?

Nee, met je eigen zonnepanelen produceer je duurzame elektriciteit. Deze elektriciteit gebruik je eerst in je eigen huis, maar het kan voorkomen dat je op bepaalde momenten meer stroom opwekt dan je verbruikt. Dit overschot aan elektriciteit lever je terug aan het elektriciteitsnet. Hiervoor krijg je een vergoeding, het injectietarief.

Onze partner Sungevity plaatste al meer dan 15 000 installaties en kreeg een klantentevredenheidsscore van 4/5!

Recent bekeken