Toon meer Toon minder
tot
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder

Gipsplaten lijmen, platen en voorstrijkmiddelen kopen

18 resultaten
Bekijk de TOP 10

Gipsplaat lijmen, primers en voorstrijkmiddelen kopen bij GAMMA

Er bestaan talloze manieren om gipsplaten aan elkaar te hechten. Vastlijmen is zo’n optie. Zeker als je gipsplaten in kleine binnenruimtes wilt gebruiken, is lijmen de beste keuze. Want met lijm verlies je geen extra ruimte. En er zijn nog meer voordelen. Ontdek ze snel hieronder.

Kant-en-klare lijmen

Zelfs professionals werken met lijmen, dus waarom zou jij dat niet zelf kunnen? Terwijl je vroeger zelf het lijmmiddel moest maken, heb je nu efficiënte kant-en-klare lijmen. En deze bevatten precies wat je nodig hebt voor een stevige hechting van gipsplaten.
Alleen is het belangrijk om te weten welke platen je wilt vasthechten en welke ondergrond er is. Als je daar vragen bij hebt, kan je deze meteen stellen via de kluschat. Of in de GAMMA winkel kan een expert jou de verschillende mogelijkheden tonen op basis van jouw persoonlijke wensen.

Prijsbewust lijmen

Heb je een merk nodig voor lijmen? Wel, meestal wel. Koop je bijvoorbeeld Gyproc gipsplaten, dan gebruik je best ook Gyproc lijmen. Gewoon omdat de materialen dan perfect op elkaar aansluiten. Gyproc is een totaaloplossing en dan gebruik je best ook eenzelfde professioneel merk. Het eindresultaat zal helemaal vlak, effen en robuust zijn. Geschikt dus om heel lang mee te gaan en dus bespaar je ook op lange termijn.

Ook op GAMMA lijmen kan je eveneens rekenen: van kwalitatieve gipsplaten tot lijmmiddelen. Alleen heb je dan iemand nodig die jou het juiste advies geeft, en daarvoor reken je op GAMMA. Belangrijk bijvoorbeeld is dat je bij lijmen altijd geïsoleerde gipsplaten gebruikt. Als je de juiste tips kent, kan je gewoonweg beter kopen en ook meer besparen. Professionele kwaliteit dus aan betaalbare prijzen.

Voorstrijkmiddel: de perfecte afwerking

Zo, je hebt de gipsplaten vastgehecht met lijmen. Wil je nu de wandplaten effen en egaal schilderen, dan kan je best eerst een voorstrijkmiddel gebruiken. Gipsplaten hebben namelijk een zuigende ondergrond. Bovendien voorkom je met een voorstrijkmiddel dat je muren gaan afbladderen.

Tip: Controleer eerst of er geen gaten zijn in jouw gipsplaten. Is dat wel het geval, dan ga je de gaten eerst opvullen met een lichtgewicht vulmiddel.

Ook bij de keuze van een voorstrijkmiddel geldt dat je best hetzelfde merk gebruikt. Zo krijg je ook de beste hechting. Kies je bijvoorbeeld voor Gyproc geïsoleerde gipsplaten, dan kan je dit afwerken met Gyproc voorstrijkmiddelen en schilderprimer voor een totaalafwerking.

Alternatief voor lijmen?

Een alternatief voor lijmen zijn de metalen of houten latten om de gipsplaten in vast te hangen. Als je bijvoorbeeld een scheidingswand wilt en er dus geen ondergrond aanwezig is, heeft GAMMA gipsplaten profielen.

Recent bekeken