Gipsplaten kopen bij GAMMA

Gyproc of gipsplaten zijn onmisbaar bij de afwerking van je wanden. Aangezien het droge constructies zijn, kan je op elk moment je klus starten of stoppen. Met de juiste gipsplaten in huis kan je met GAMMA dan ook eenvoudig aan de slag. Ontdek hieronder welke soort gipsplaten best passen bij je bouwklus.

Alle soorten gipsplaten

Met alle GAMMA-gipsplaten verbeter je de akoestiek en het isolerend vermogen van je woning. Ook voor brandveiligheid ben je dan extra beschermd, omdat gipsplaten vervaardigd zijn met chemische eigenschappen die energie aan vuur onttrekken. Standaardplaten zijn 260 centimeter lang, maar er zijn wel heel wat verschillende mogelijkheden op het vlak van dikte, breedte én afwerking. In je GAMMA-webshop kan je gipsplaten kopen in uiteenlopende diktes, kleuren, met rechte als schuine hoeken en verschillende lagen. Daarnaast let je bij de aankoop van deze platen vooral op hun toepassing. Zo kies je uit gipskartonplaten en gipsvezelplaten die elk verschillend eigenschappen bezitten.

Gipskarton platen

Gipskartonplaten hebben gips als kern en zijn aan beide zijden met karton bekleed. Met dit karton zijn de gipsplaten erg stabiel. Tegelijk zuigt dit karton makkelijk vocht op, waardoor deze gipsplaten vooral geschikt zijn voor droge ruimtes. Hun sterk zuigende werking heeft tal van voordelen: met behulp van additieven kan je deze platen vochtbestendig maken en het oppervlak uitharden. Zo kan je een oneffen wand bijvoorbeeld bekleden. Gipsvezelplaten bestaan uit gips en papiervezels. Bij deze platen voel je dat het oppervlak al volledig is uitgehard. Voordeel is dus dat deze platen al stootvast en waterbestendig zijn, maar tegelijk minder makkelijk te bewerken zijn dan gipskartonplaten. Deze platen zijn dus ideaal voor je badkamer.
Gyproc is het gerenommeerde merk voor kwaliteit gipsplaten. Voor extra vochtbescherming kies je waterwerende Gyproc cementplaten. Zelfs in je keuken is dit al een slimme keuze als je op lange termijn wilt investeren. GAMMA biedt daarnaast alle soorten bouwmaterialen om alle muren en wanden perfect dichtend te maken.

Gipsplaten plaatsen

Voor extra stabiliteit van de gipsplaten gebruik je scheidingswanden met metaal of metal stud profielen. Hoe je dit monteert, ontdek je in handige video’s voor het plaatsen van gyproc. Je kan gipsplaten zelfs als ondervloer voor laminaat gebruiken voor extra geluidsdempende en isolerende eigenschappen van je vloer.

Gipsplaten en Gyproc bestellen

Begin je niet zelf met plaatsen? Dan kan je prijzen van gipsplaten bekijken, online bestellen en vakkundig laten installeren door je GAMMA montageservice. Zo ben je zeker van maatwerk en een perfect isolerende plaatsing. Je offerte voor gipsplaten maak je dus makkelijk online. Onder ‘Gyproc’ vind je een handig overzicht van alle prijzen.

Recent bekeken