Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
tot
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder

Brievenbussen

61 resultaten

Brievenbus kopen bij GAMMA

Tegenwoordig is een brievenbus bijzonder modieus. Het blijft even eenvoudig om post te ontvangen, al valt zo’n brievenbus niet meer op. Tenzij je er net voor kiest om een stijlvolle, vrijstaande brievenbus te plaatsen: ook dan heb je heel ruime keuze. Maar wat is nu nog belangrijker bij de aankoop van je brievenbus? Ontdek je voordelen.

Welk type brievenbus is verplicht?

Volgens de Belgische wetgeving voldoet je brievenbus aan volgende normen. Eerst en vooral moet de bus voldoende groot zijn zodat ook grote enveloppen erin kunnen, van 22,9 cm breed en 32,4 cm hoog. Ook moet de opening minstens 23 cm breed en 3 cm hoog zijn – en hierbij mag je kiezen tussen een verticale of horizontale opening. Deze opening bevindt zich een hoogte van minstens 70 cm en maximum 170 cm.

De perfecte brievenbus? 3 kooptips

Naast de vorm hou je best ook rekening met een paar andere opties aan je brievenbus. Als er bijvoorbeeld felle wind staat, wil je niet dat de brievenbusklep altijd met veel lawaai dichtslaat. Slim is dus om een brievenbus te kopen waarbij de klep ervoor zorgt dat niemand zonder sleutel aan je post kan en de randen van de gleuf afgewerkt zijn met rubberen strips. Ook de stevigheid van de brievenbuspaal is belangrijk bij een vrijstaande brievenbus. Zorg ervoor dat niemand je post kan nemen of evenmin met je hele brievenbus aan de haal kan. Als derde kooptip adviseert GAMMA je een staande brievenbus die bestand is tegen alle weersomstandigheden. Zeker als je brievenbus niet afgedekt staat, koop je best een inox of kunststof model dat bestand is tegen het gure Belgische weer. Of je kiest voor een hangende brievenbus, beschermd en veilig tegen je gevel, voorzien van ijzeren huisnummerplaatjes.

Brievenbus makkelijk bestellen

Bestel je vandaag voor 21.00 uur, dan hangt morgen je ideale brievenbus omhoog of kan je zelf aan de slag met alle ijzerwaren. Heb je hulp nodig bij het monteren? Dan steekt de GAMMA-service graag een handje toe.

Recent bekeken