Toon meer Toon minder
  • ELHO
Toon meer Toon minder
tot
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder

Serre

18 resultaten
Bekijk de TOP 10
Serre Lily 6,2 m² zwart/polycarbonaat
  • bxlxh = 193x319x195 cm
  • Frame uit zwart aluminium en polycarbonaat platen
  • Ook te verkrijgen in andere kleuren en met veiligheidsglas
  • Excl. stalen fundering (artikel 546767)
1165.
00
Niet beschikbaar
Serre Daisy 3,8 m² zwart/gehard glas
  • bxlxh = 195x193x195 cm
  • Frame uit zwart aluminium en veiligheidsglas
  • Ook te verkrijgen in andere kleuren en met polycarbonaat platen
  • Excl. stalen fundering (artikel 546753)
839.
00
Niet beschikbaar

Serre kopen bij GAMMA

Lokale of zuiderse groenten van eigen kweek? Zelfs wintergevoelige plantjes in het soms gure Belgische weer? Dat is absoluut mogelijk mits je een professionele serre koopt. Bij GAMMA vind je dit aan de beste prijs-kwaliteit. Je serre is dan voorzien van een uitstekende verluchting en afdichting. Meer weten? Ontdek hieronder met welke kooptips je de juiste serre kiest.

Je perfecte serre met slimme kooptips

Kies in de eerste plaats een serre die voldoende ruim is. Het voordeel van een grote serre is niet alleen dat je meer planten, kruiden en groenten kunt kweken. Hoe groter jouw serre, hoe constanter de temperatuur zal zijn; heel belangrijk om een optimale groei te garanderen. En ook is het makkelijker om in een grote serre te werken en aan wisselteelt te doen; om planten te onderhouden heb je zo ook jouw eigen werkruimte en opslagplaats. Aluminium serres zijn licht in gewicht, duurzaam én budgetvriendelijk. Houten serres zie je daarom steeds minder. Aluminium serres roesten niet en vragen weinig onderhoud. De smalle glasroeden zorgen er ook voor dat je meer lichtinval hebt dan bij een houten serre. Met een goede verluchting raakt jouw serre niet oververhit. Daarom heb je minstens één dakraam per dakvlak nodig. Ook voorkom je dan een te hoge luchtvochtigheid. Voor de afdichting van de serre kun je kiezen uit glas (tuindersglas of veiligheidsglas), plastic folie en kunststof platen in polycarbonaat.

Typen glas voor je serre

De kwaliteit van je glas bepaalt de prijs van je serre. Tuindersglas (3 tot 4 mm dik) is goedkoper dan veiligheidsglas, maar minder sterk. Bij glasbreuk krijg je scherpe, gevaarlijke stukken gebroken glas. Veiligheidsglas, daarentegen, is vijf tot zeven keer sterker dan tuindersglas. Het glas kan helder zijn of gehamerd (motief). Vaak bestaat het dak van de serre uit gehamerd glas omdat dit het licht optimaal breekt en verdeelt. Bovendien heeft gehamerd glas een positief effect op de groei van jouw planten. Ondervind je toch glasbreuk door bijvoorbeeld stormschade? Dan zal deze serre in ongevaarlijk kleine stukjes breken. Nadeel is dat gehamerd glas duurder is dan standaard helder glas.

Polycarbonaat serre? Nog meer voordeel

Voordeel van polycarbonaat is dat het nooit breekt. De wanden, het dak en tussenschotten kunnen dus nooit breken, want polycarbonaat is bijzonder sterk. Het is zelfs bestand tegen hagelstenen en de kracht van een voetbal. De stevig geïsoleerde kunststof ramen isoleren tot 40% beter dan glas, zodat de temperatuur constanter blijft. Wil je de serre in de winter gaan verwarmen, dan is polycarbonaat dus de perfecte isolator. Tot slot filtert deze kunststof de zonnestralen.

Tunnelserre

Heel wat mensen starten met een plastic serre om uiteindelijk over te schakelen op een duurzaam exemplaar in glas of polycarbonaat. Tunnelserres maak je door polythyleen folies over een aluminium frame te spannen. Deze kunststof folies hebben een minimale dikte van 0,2 mm en gaan zo’n 3 tot 5 jaar mee. Voordeel is de lagere kostprijs en je kan de serre vlot verplaatsen. Meer vragen? Stel ze dan zeker aan jouw expert via de kluschat of ga langs in je GAMMA winkel.

Serre bestellen en plaatsen

In de GAMMA webshop vind je alles voor tuin, zodat je ook in je serre meteen de slag kunt. Handig zijn ook je online bestellingen, omdat een serre zwaar is. De leverdienst bezorgt je echter alles aan huis. Bestel je vandaag voor 21.00 uur, dan heb je morgen al je bestelling. Of je kan ook zelf je bestelwagen huren, mocht je dat wensen. Laat je ook de plaatsing over aan GAMMA experts, dan kan je hiervoor een offerte-op-maat aanvragen bij je montageservice.

Recent bekeken