• Screen
  • Fakro
Toon meer Toon minder
tot
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder

Zonnescherm

2711 resultaten
Bekijk de TOP 10

Keuze uit meer dan 1.600 artikelen buitenzonwering

Een zweefparasol is een aangename verkoeling ’s zomers; een zonnescherm beschermt jou het héle jaar door. Bij GAMMA heb je keuze uit 2.000 artikelen, van handmatige zonneschermen, rolluiken, Velux dakrolluiken tot motorische zonweringen.

Knikarmscherm: de ideale terraszonwering

- Optimale bescherming tegen zon
Zelfs met veel wind en weinig zon kan je al snel verbranden. Aangeraden is dus een motorisch terrasscherm waar je zorgeloos het hele jaar lang de wind buiten houdt en op een veilige manier van de zalige zon kunt genieten.
- Gemakkelijke, vrije doorgang
Dit scherm hangt vast aan een gevel op grotere hoogte, waardoor je altijd vrije doorloop hebt.
- Geschikt voor elk terras, balkon of tuin
Bovendien zijn knikarmschermen bijzonder sterk en ook geschikt voor grote terrassen.

Waarop letten bij aankoop knikarmscherm?

Het scherm monteer je vast aan een gevel en zit meestal in een cassette waardoor het schermdoek bij slecht weer in een beschermende kap zit.
Bij goedkopere schermen heb je een open systeem, waarbij het scherm onbeschermd blijft. Elke terraszonwering heeft langs elke zijkant een “knikarm”, samen met de armbinders die ervoor zorgen dat het zonnescherm een schuine hoek krijgt. Door deze constructie lopen kabels of synthetische banden heen die over de hele lengte aan veren onder spanning vastzitten.

Voordelen van een elektrisch zonnescherm

- Hoog gebruikscomfort
Ideaal toch om slechts op een knop te drukken en meteen schaduw te creëren? Kiezen voor een elektrische zonwering is dus kiezen voor een hoog gebruikscomfort.
- Langere levensduur
De motor spant het doek traag en stevig op, zodat het scherm zich goed en volledig afsluit. Voor een optimale bescherming tegen zon én hevige regen of wind.
- Draadloze afstandsbediening en elektromotor
Met een ingebouwde motor kan je zonneschermen vanop afstand bedienen, namelijk met een bekabelde driepunt-schakelaar of via een draadloze afstandsbediening.
- Automatische afstandsbediening met sensoren
Jouw zonnescherm automatisch openen en sluiten? Ingebouwde sensoren detecteren zonlicht of regenval en werken automatisch. Veilig en handig bij hevige storm of regen als je niet thuis bent.

Gouden tip: de motor moet goed afgesteld zijn. Laat jouw geautomatiseerd scherm daarom over aan een professionele GAMMA installateur.

Belangrijk bij aankoop elektrisch zonnescherm

- Duurder dan een handmatige bediening
Een gemotoriseerd zonnescherm is duurder dan een scherm met manuele bediening.
- Professionele installatie vereist
Het is moeilijker om een elektrisch zonnescherm zelf te plaatsen. Bovendien kan enkel een GAMMA specialist de motor of afstandsbediening perfect afstellen.
- Jaarlijks onderhoud
Reinig het zonnescherm jaarlijks en behandel nadien de bewegende onderdelen en scharnieren.
- Extra opties
Als extra verkoeling kan je een mechanische ventilator laten installeren.

Recent bekeken