Zonneschermen

1630 resultaten
Bekijk de TOP 10

Zonnescherm kopen bij GAMMA

Wanneer het hoog zomert zijn we maar al te blij dat we ooit besloten een zonnescherm te kopen. Onder zo'n knikarmscherm blijft het immers altijd aangenaam koel. Zonneschermen hoeven er tegenwoordig niet alleen te zijn voor riante nieuwbouwwoningen. Ze laten zich immers eenvoudiger monteren en ook het prijskaartje is veel aangenamer dan vroeger. Houd dan wel steeds rekening met de oriëntatie van de woning. Weeg ook de voordelen van elektrische zonneschermen en manuele zonneschermen af ten opzichte van elkaar. Wij geven alvast enkele tips mee met betrekking tot de keuze en het onderhoud van jouw zonnescherm.

Aandachtspunten bij het kopen van zonwering voor buiten

Ga in de eerste plaats de voor- en nadelen van elektrische zonneschermen en manuele zonneschermen na. Het meest logische lijkt immers te zijn dat een elektrisch zonnescherm de voorkeur geniet. Toch moet je ook rekening houden met het feit dat je zo'n zonnescherm maar moeilijk zelf plaatst. Dat heeft te maken met het afstellen van de motor, wat echt specialistenwerk is. Ook bij problemen met die motor dien je op een specialist beroep te doen. Een manueel zonnescherm laat zich dan weer eenvoudiger monteren, maar niet elektrisch aansturen.

Zo onderhoud je jouw zonneluifel

Elektrisch of manueel: jaarlijks moet je de bewegende onderdelen en scharnieren behandelen. In de eerste plaats dien je het zonnescherm te reinigen. Doe dit met een zachte borstel en lauw water. Een mild schoonmaakproduct volstaat. Gebruik nooit een hogedrukreiniger voor het reinigen van een zonnescherm. Voor de kunststof geleidingsblokken gebruik je hier, na het reinigen, droogsmeermiddel. Laat het doek tot slot in de buitenlucht drogen. Volg verder de reinigingsinstructies van de fabrikant goed op.

Lees nog even ons klusadvies over zonwering en ga na hoe je een zonneluifel aanstuurt via draadloze domotica. Nog vragen? Ga dan even langs bij een GAMMA-winkel waar onze winkelmedewerkers je graag bijstaan.

Recent bekeken