Schutting Andalusië antraciet 180x180 cm

149.
00
Dit product is uit ons assortiment
Toon alternatieve producten

Productomschrijving

  • Verkrijgbaar in regulier houtkleur
  • Privacy: veel privacy
  • Onderhoud: beitsen na 5 jaar
  • Verwachtte levensduur: tot 10 jaar
  • Houtsoort: antraciet geschaafd grenenhout

Lamellenschutting Andalusië antraciet ca. 180x180 cm

De lamellenschutting is een houten schutting bestaande uit latten in plaats van planken. Dit tuinscherm is een modernere uitvoering dan de standaard tuinschermen. Het tuinscherm is gemaakt van grenenhout, een zeer geschikte houtsoort voor het gebruik in de tuin. Door het impregneren van het hout is deze schutting beter beschermd tegen weersomstandigheden. De schutting is antraciet gedompeld, maar is ook verkrijgbaar in een reguliere houtskleur. Door de overlappende latjes is de doorkijk bij de schutting minimaal. De schutting Andalusië heeft een verwachte levensduur van ongeveer 10 jaar. Na 5 jaar hoeft de schutting pas te worden behandeld met een tuinbeits.

Het lattenscherm is vanaf één zijde geschroefd waardoor het scherm een voor- en achterkant heeft.

Zowel boven als onder heeft het scherm een U-profiel: dit komt de stevigheid van het scherm ten goede en zorgt ervoor dat het scherm zowel horizontaal, als verticaal te monteren is. Houd er rekening mee dat bij de schermen en bij het poort aansluiten. 

Kant en klare tuinschermen zijn sneller en gemakkelijker te plaatsen dan een schutting te bouwen vanuit planken. Plaats hiervoor palen voor 1/3 in de grond. Behandel deze 1/3 van de paal eventueel met zwarte teer om de levensduur van de paal te verlengen. Monteer vervolgens het tuinscherm aan de palen middels vlechtscherm steunen. De vlechtschermsteunen worden gemonteerd op de tussenplanken van de schutting. Plaats niet alle palen tegelijkertijd, maar plaats de paal scherm voor scherm. De schermen kunnen namelijk iets afwijken qua afmetingen en hierdoor voorkom je meetfouten.

Meer informatie over deze klus is te vinden op de website onder klusadvies.

Geïmpregneerd grenen hout

Grenen hout is één van de meest gebruikte houtsoorten in de tuin. Doordat dit hout (onder KOMO-keur) is geïmpregneerd wordt de levensduur (zelfs bij grondcontact) verlengd. Omdat het hout al behandeld is met impregneermiddel hoeft deze niet direct behandeld te worden met beits. Ons advies is om deze na 5 jaar te behandelen met impregneermiddel of beits.

Tuinhout bij GAMMA

Hout is een natuurproduct, dat bij GAMMA altijd duurzaam verkregen is en nadat het geproduceerd is wordt terug gedroogd. Terugdrogen is een behandeling waardoor het hout minder gevoelig is voor krimpen en uitzetten en verkleint de kans op schimmeling van het hout. Houd er wel rekening mee dat hout leeft en door het weer toch kan uitzetten of krimpen. Hiernaast zijn de gecommuniceerde maten, de maat van het hout voor het terugdrogen. Hierdoor het hout in veel gevallen iets kleiner zijn en wordt er bij GAMMA altijd circa maten voor tuinhout gecommuniceerd.

Daarnaast bevat hout hars, dat uit de vlammen en knoesten van het hout kan komen bij warm weer. Tuinhout zal ook vergrijzen na verloop van tijd, dit is een natuurlijk proces. Overigens heeft dit geen effect op de levensduur van het hout. Wel kan het hout behandeld worden met een tuinbeits, om de kleur zoveel mogelijk te behouden en de levensduur te verlengen.

Lees meer

Specificaties

Product
Productnummer 166002
Gewicht product 60000 gr
Hoogte product 1.8 m
Lengte product 4.5 cm
Breedte product 1.8 m
Merk Geen
Ecocheque Nee
Algemeen
FSC-keurmerk Nee
Kleur Antraciet
Kleurfamilie Zwart
Lijn Andalusië
PEFC-keurmerk Ja
Materiaal Hout
Vorm Recht
Type Tuinscherm
Technische kenmerken
Aantal planken 63.0
Bevestigingsmethode Geschroefd
Behandeling Geïmpregneerd
Reviews worden geladen

Recent bekeken