stappenplan

Welke lamp kies ik om energiezuinig te verlichten?

Sinds het verdwijnen van de gloeilamp zijn er enorme stappen gemaakt in energiebesparende verlichting. Van zuinig naar allerzuinigst heb je de keus uit: halogeen, spaarlampen en led. En terwijl je bespaart op je energiekosten hoef je beslist niet te bezuinigen op sfeer. Wij hebben de spaar- en led-lampen die in je huis hun warme licht laten schijnen.

Halogeen: van kogellamp tot inbouwspot

Halogeen komt qua licht het dichtst bij de sfeer van die goede oude gloeilamp. Een halogeenlamp geeft warm en helder licht. Voor in huis zijn er heldere (kogel)lampen, reflectorlampen, staaflampen en nog veel meer. Voor in serie geschakelde inbouwspots heb je keus uit 230 Volt spotjes of laagspanningsspots (12 V) met transformator. Halogeen is altijd dimbaar.

Bekijk het assortiment

Spaarlampen met sfeer

De eerste generatie spaarlampen was zuinig. Maar het licht dat ze gaven was nogal koud en kil. Tegenwoordig heb je keus uit ‘warm white’, ‘softtone’ en ‘flame’ spaarlampen die een prettig licht geven. Bij GAMMA vind je een enorm assortiment spaarlampen. Je lamp zit er zeker bij. Bepaal hier de geschikte kleurtemperatuur van uw spaarlamp.

Let op: is een spaarlamp ‘op’, dan hoort hij bij het klein chemisch afval.

Bekijk het assortiment

Led’s do it…

Led is met TL de zuinigste manier van verlichten. Inmiddels zijn led-lampen er in allerlei soorten en maten, voor binnen en buiten. Led-licht is er in warm witte tonen en in diverse kleuren. Er zijn inmiddels ook dimbare led-inbouwspots met ingebouwde transformator, die zeer makkelijk te monteren zijn. Led maakt het leven lichter.

Bereken hier de jaarlijkse besparing op je energiekosten door je lampen te vervangen door LED.

Bekijk het assortiment
Dit stappenplan komt voor in