inspiratie

De voordelen van Gyproc®

Met Gyproc® is het een fluitje van een cent om elke kamer in huis perfect af te werken. Zowel bij de renovatie van een bestaande woning als bij het afwerken van een nieuwbouwwoonst biedt het werken met Gyproc® immers tal van voordelen.

1. Flexibele indeling van de beschikbare ruimte

  • Gyproc® wanden bieden het voordeel dat je de beschikbare ruimte kan indelen of herindelen naargelang jouw behoefte. Omdat Gyproc® wanden snel gemonteerd of weer verwijderd kunnen worden kan je een ruimte snel vergroten of verkleinen zonder zware ingrepen.
  • Afhankelijk van de bestemming van de ruimte kan je zelf bepalen welk type Gyproc® plaat je toepast. Bijvoorbeeld: een waterafstotende plaat tegen de wand in de badkamer en een standaard of extra geluidwerende plaat tegen de slaapkamerwand aan de andere zijde.
  • Ook het uiteindelijke comfort, bv. meer of minder geluidsisolatie, heb je bij het gebruik van Gyproc® wanden volledig in de hand door de keuze van het aantal platen.

2. Snel resultaat

  • Gyproc® wanden opbouwen gaat uiterst snel en gemakkelijk, want je moet geen rekening houden met lange droogtijden (er komt nauwelijks water aan te pas). Daarom wordt het bouwen van Gyproc® wanden ook wel droge afbouw genoemd.
  • Door deze vliegensvlugge installatietijd kan de ruimte ook snel in gebruik genomen worden (met een aanzienlijke kostenbesparing als bijkomend voordeel).
  • Bovendien is het Gyproc® materiaal erg licht van gewicht. Dat is niet alleen handig om mee te werken, maar je moet bovendien geen rekening houden met dragende balken en muren.

3. Ideaal renovatiemateriaal voor oude oneffen of ruwe muren

  • Met Gyproc® platen kan je snel en makkelijk een ruwe of slecht bepleisterde muur bekleden. Dat bespaart je heel wat tijdrovend stukadoorwerk.
  • Bovendien kan je voor het bekleden van de te renoveren muren kiezen voor een directe bevestiging van de Gyproc® platen op de ondergrond of voor het plaatsen van een Gyproc® voorzetwand waarin je tegelijkertijd de nodige leidingen of kabels (stopcontacten en schakelaars) kunt voorzien.

4. Perfect geluidswerend

  • Gyproc wanden zijn geluidswerend en presteren op dit vlak zelfs beter dan massieve muren.
  • Voor een optimale geluidsisolatie wordt de ruimte tussen de Metal Stud profielen steeds opgevuld met minerale wol.

5. Budgetvriendelijk

Dankzij de snelle plaatsing en ingebruikname (zie hoger), en de lage investeringskost in vergelijking met traditionele materialen (waarvoor je ook vaak beroep moet doen op een vakman) kan je als doe-het-zelver heel wat euro’s uitsparen.

6. Brandvertragend

Het gips waaruit Gyproc platen zijn samengesteld bestaat voor meer dan 20% uit gekristaliseerd water. Dat water komt langzaam vrij bij brand. Hierdoor zijn de Gyproc platen brandvertragend en ideaal om gebruikt te worden in brandwerende toepassingen.

7. Duurzaam met respect voor mens en milieu

Gyproc platen zijn erg duurzaam en bovendien 100% recycleerbaar. Ze worden geproduceerd met de modernste technieken en volgens de strengste milieu-eisen. Gyproc platen bevatten geen schadelijke bestanddelen en zijn dus zowel milieu- als mensvriendelijk.

Deze inspiratie komt voor in