inspiratie

Zo mooi is een monochroom interieur

Hou je van een rustige, authentieke sfeer in huis? Dan vermijd je beter grote contrasten in je kleurkeuze. Ga bijvoorbeeld voor een palet aan tinten die dicht bij elkaar liggen, of –nog eenvoudiger – verf je muren en houtwerk gewoon in dezelfde kleur. Zo creëer je de perfecte achtergrond voor de rest van je interieur.

De voordelen van een monochrome kleurkeuze

  • Rust: De sfeer van je interieur is rustig en harmonieus.
  • Ruimte: De kamer zal visueel groter lijken.
  • Geen keuzestress: Foute kleurcombinaties maken is onmogelijk.

Een extra touch

Niet bang van een bijzondere touch in je interieur? Verf dan niet (alleen) de ramen en deuren in de zelfde kleur als de muren, maar kies ook een of twee meubelstukken die je monochroom met de muren verft. Enkele eetkamerstoelen bijvoorbeeld, de nachtkastjes of een grote buffetkast in de woonkamer… Het resultaat is subtiel en verbluffend tegelijk!

Ton sur ton

Precies dezelfde tint voor muren en deuren? Geen probleem! Dankzij de verfmengservice van het GAMMA Kleuratelier is het perfect mogelijk om verschillende soorten verf, zoals lak en muurverf, in dezelfde kleur te laten mengen. Gewoon hetzelfde kleurnummer opgeven, verfsoort aanpassen en klaar! Hou er rekening mee dat door verschillende glansgraden (bijvoorbeeld matte muurverf en hoogglanslak) een identieke kleur er toch lichtjes anders kan uitzien.

Meer inspiratie

witte-kleur-verf
Creëer sfeer in je woning met witte muren inspiratie
Doe meer met je muren
Doe meer met je muren inspiratie
interieurtrends-2020
Interieur- en kleurtrends 2020 inspiratie
Deze inspiratie komt voor in