inspiratie

Doe meer met je muren

Wil je je muren iets extra geven? Durf te kiezen voor speciale verf zoals renovatieverf, krijtverf of afwasbare muurverf.

Snel een nieuwe look met renovatieverf

Iedereen die een oude woning renoveerde kreeg er vast al eens mee te maken: gedateerde- of ronduit lelijke - tegels in de badkamer, keuken of toilet. Gelukkig is er een snelle, praktische en duurzame oplossing voor dit veel voorkomende probleem: renovatieverf.

Renovatieverf is een 2-in-1 verf waarmee je direct op gladde ondergronden kan schilderen, zonder dat je daarvoor eerst een primer moet gebruiken. Handig en tijdbesparend dus, maar renovatieverf heeft nog meer voordelen. Zo beschermt het je muren optimaal tegen stoten, vuil en vet en is het uitermate bestand tegen veelvuldig reinigen met de meest courante reinigingsmiddelen.

Hoe gebruik je renovatieverf?

  • Geef eerst – indien nodig – de muren van de kamer een opfrisbeurt met verf.
  • Reinig en ontvet vervolgens de tegels en droog ze goed af.
  • Roer de pot renovatieverf goed op en breng een eerste laag aan met een universele roller. Gebruik eventueel een smalle ronde borstel voor de voegen en laat goed drogen en breng een tweede laag aan.
Ontdek het assortiment

Een zachte en natuurlijke uitstraling met krijtverf

Hou je van de zachte en natuurlijke look van ultramatte muren? Zijn meubels met een authentieke uitstraling helemaal jouw ding? Dan is krijtverf vast iets voor jou. Wood & Wall krijtverf heeft een matte poederachtige afwerking, waardoor het eindresultaat fluweelzacht en intens is tegelijk.

Hoe gebruik je krijtverf?

  • Bij zuigende of nieuw gepleisterde muren kan je de muur best eerst voorbehandelen met een voorstrijkmiddel.
  • Om een authentiek krijteffect te bekomen breng je de verf aan met een grote blokkwast. Wil je toch liever een gladder resultaat, gebruik dan een verfrol met korte haren.
  • Breng de verf aan op het hout met een borstel voor watergedragen verf.
  • Bij het verven van hout is een grondlaag niet nodig, onbehandelde MDF geef je best wel eerst een grondlaag om een zuigende werking tegen te gaan.
Ontdek het assortiment

GAMMA Wood & Wall is een kwaliteitsverf met hoge afwasbaarheid en duurzaamheid. Wil je je muur extra beschermen en gemakkelijker reinigen? Geef de muur dan een nabehandeling met Wood & Wall Vernis Mat.

Wood & Wall is geschikt voor muren en alle soorten hout. Ideaal dus om ook het houtwerk of een meubel dezelfde authentieke sfeer mee te geven. Zo creëer je een mooi monochroom interieur.

Hou je muren langer mooi met afwasbare verf

Tomatensaus en vetspatten in de keuken, viltstiften en voetafdrukken in de kinderkamer… Er zijn nu eenmaal muren in huis die het harder te verduren krijgen dan andere. Gelukkig is er een manier om ook deze muren in perfecte staat te houden.

Met Histor Clean muurverf geef je je muren niet alleen een verfijnde matte afwerking, je houdt ze ook supermakkelijk schoon. Hardnekkige vlekken verwijder je gewoon met een vochtig doekje, zonder dat de muur gaat glimmen of groezelig wordt. Ideaal voor plaatsen waar echt geleefd wordt dus!

Ook binnen het assortiment van GAMMA zelf kan je verschillende verven vinden die elk hun specifieke eigenschappen hebben. Zo heeft GAMMA ook verf die je gemakkelijk reinigt.

Hoe gebruik je afwasbare muurverf?

Reinigbare muurverf breng je aan zoals elke standaard muurverf.

Zo schilder je een muur
Deze inspiratie komt voor in