stappenplan

Hoe reinig ik mijn terras?

Een terras is voortdurend blootgesteld aan weer en wind. Een regelmatige reinigingsbeurt is dus geen overbodige luxe. Zeker na de winter in het vroege voorjaar, kan je terras een opknapbeurt gebruiken.

Stap 1 - Veeg het terras schoon
stap 1

Veeg het terras schoon

Veeg je terras schoon met een harde bezem. Zo verwijder je alvast het losliggende vuil, zoals bladeren, gras en takjes. Tegelijkertijd borstel je de groene aanslag alvast een beetje los.

Stap 2 - Schuur met een harde bezem en zand
stap 2

Schuur met een harde bezem en zand

De meest milieuvriendelijke manier om groene aanslag van je terras te verwijderen, is door handmatig met een harde bezem en zand je tegels schoon te schuren. Dit is uiteraard wel een tijdrovende en zeer intensieve klus. Wil je groene aanslag verwijderen op een snelle manier? Ga dan snel verder met stap 3.

Stap 3 - Gebruik groene aanslagreiniger
stap 3

Gebruik groene aanslagreiniger

Wil je niet intensief schuren? Geen probleem, je kunt groene aanslag ook verwijderen door een groene aanslagreiniger te gebruiken. Je kunt dit middel op de tegels aanbrengen door te spuiten, schrobben of gieten en de aanslag verdwijnt vanzelf na één of enkele dagen. Meestal dien je het product eerst aan te lengen met wat water: de juist dosering is af te lezen op de verpakking. Kies een zonnige dag uit, het liefst in een periode dat er tenminste 2 dagen geen regen voorspeld is.

Stap 4 - Schuur met groene zeep
stap 4

Schuur met groene zeep

Gebruik jij liever een huis-tuin-en-keukenmiddel om groene aanslag te verwijderen? Los dan 5 eetlepels groene zeep op in een emmer (10 liter) met heet water en verdeel het sopje over de tegels of klinkers met groene aanslag. Laat het mengsel ongeveer een uur inwerken. Eenmaal opgedroogd, kun je het terras navegen met een harde bezem. Je kunt ook gebruikmaken van een schrobber, zoals de Gardena zwenkschrobber, die kan worden aangesloten op de waterleiding.

Stap 5 - Gebruik een hogedrukreiniger
stap 5

Gebruik een hogedrukreiniger

Je terras schoonmaken en groene aanslag verwijderen, wordt nog eenvoudiger met een hogedrukreiniger, waarbij je behalve water bovendien geen verdere middelen hoeft te gebruiken. Ga je groene aanslag van klinkers verwijderen, dan is deze methode minder ideaal, aangezien je hiermee ook de voegen tussen de tegels zal wegspuiten.

Bekijk alle hogedrukreinigers

Meer klusadvies

terras klinker
Hoe maak ik een terras met klinkers? stappenplan
Dit stappenplan komt voor in