inspiratie

Wat is een radiatorventilator?

Op zoek naar een slimme manier om je huis comfortabeler én energiezuiniger te maken? Overweeg dan eens een radiatorventilator. Een radiatorventilator versnelt de verspreiding van warmte in een ruimte, waardoor je sneller kunt genieten van een aangename kamertemperatuur. Bovendien draagt dit bij aan energiebesparing, wat niet alleen gunstig is voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

De werking van een radiatorventilator?

Een radiatorventilator is een kleine ventilator die je eenvoudig achter of onder de radiator plaatst met behulp van een magneetje. Zodra de verwarming warmte begint af te geven, starten de ventilatoren automatisch via een ingebouwde sensor. De radiatorventilator zorgt ervoor dat de warme lucht gelijkmatig de kamer in wordt verspreid. Hierdoor warmt de kamer wel twee keer sneller op en staat je verwarming minder lang aan. Zodra de gewenste temperatuur is bereikt en de radiator afkoelt, stopt de ventilator automatisch met blazen.

Door deze efficiëntere warmteverdeling hoef je de verwarming minder lang aan te laten staan en kun je snel genieten van een aangename kamertemperatuur. Zodra de gewenste temperatuur is bereikt en de radiator afkoelt, stopt de ventilator automatisch met blazen dankzij een warmtesensor.

Is een radiatorventilator geschikt voor mij?

Een radiatorventilator is geschikt voor iedereen. Heb je een kamer die moeilijk te verwarmen is? Dan is een radiatorventilator de oplossing voor jou! Daarnaast is dit ook een kosteneffectieve manier om de warmte-efficiëntie van je woning te verbeteren.

Hoe een radiatorventilator aansluiten?

Wat is het nut van een radiator ventilator?

  • De warme lucht van je radiator wordt efficiënt en gelijkmatig de ruimte in geblazen, hierdoor warmt de kamer twee keer zo snel op.
  • Je kan je thermostaat een graadje lager zetten omdat het snel en aangenaam warm is in de ruimte.
  • Je bespaart gemiddeld 10-15% gas per jaar. Dit komt door de versnelde opwarming van de ruimte én de mogelijkheid om de watertemperatuur van de cv-ketel te verlagen naar 60-70 graden Celsius.
  • Eenvoudige installatie waardoor je meteen kan genieten van de voordelen
Wat met geluid?

Een radiatorventilator maakt niet veel geluid, gemiddeld zo'n 20 decibel. Dat is net zo luid als een normale koelkast.

Hoeveel radiatorventilatoren heb je nodig?

Het aantal benodigde radiatorventilatoren hangt af van de grootte van de ruimte. Elke ventilator verplaatst per uur zo'n 30 m3 lucht. Om te berekenen hoeveel ventilatoren je nodig hebt, vermenigvuldig je de lengte, breedte en hoogte van de kamer om de inhoud te krijgen. Daarna deel je die inhoud door 30, het aantal lucht dat één ventilator kan verplaatsen.

Bijvoorbeeld, als de ruimte 3 meter breed, 10 meter lang en 3 meter hoog is, is de inhoud 90 kubieke meter. Met 3 ventilatoren die elk 30 kubieke meter lucht verplaatsen, heb je genoeg ventilatie voor deze ruimte.

Iezy-Fan radiatorventilator met koppelkabel O_op=op Iezy-Fan radiatorventilator met koppelkabel ecoCheque
14 klantreviews
Iezy-Fan radiatorventilator incl. koppelkabel verhoogt het comfort in jouw huis en reasliseert een kostenbesparing tot wel 35%. De Iezy-Fan radiatorventilator genereert meer war... Iezy-Fan radiatorventilator incl. koppelkabel verhoogt het comfort in jouw huis en reasliseert ee...
34.
99
49.99
30% korting
Aanbieding t/m 02-11-2024
Bekijk alles in radiatorventilator
SpeedComfort radiator ventilator duo SpeedComfort radiator ventilator duo ecoCheque
128 klantreviews
Deze universele Speedcomfort Duo set is geschikt voor radiatoren en convectoren van 75cm tot 120cm. Dankzij SpeedComfort bereikt je kamer in de helft van de tijd zijn temperatuu... Deze universele Speedcomfort Duo set is geschikt voor radiatoren en convectoren van 75cm tot 120c...
109.
00
Bekijk alles in radiatorventilator
Koppelkabel 1,2M voor Speedcomfort radiator ventilator
Uitstekend beoordeeld
9 klantreviews
De SpeedComfort koppelkabel 1,2m gebruik je om 2 SpeedComfort radiatorventilatoren aan elkaar te koppelen. Deze koppelkabel is ook geschikt om de voedingskabel te verlengen. De ... De SpeedComfort koppelkabel 1,2m gebruik je om 2 SpeedComfort radiatorventilatoren aan elkaar te ...
3.
99
Bekijk alles in koppelkabel
Koppelkabel 0,6M voor Speedcomfort radiator ventilator
Uitstekend beoordeeld
11 klantreviews
De SpeedComfort koppelkabel 0,6m gebruik je om 2 SpeedComfort radiatorventilatoren aan elkaar te koppelen. Deze koppelkabel is ook geschikt om de voedingskabel te verlengen. De ... De SpeedComfort koppelkabel 0,6m gebruik je om 2 SpeedComfort radiatorventilatoren aan elkaar te ...
2.
99
Bekijk alles in koppelkabel

Hoe een radiatorventilator installeren?

Het installeren van een radiatorventilator is geen ingrijpende klus. Met magneten bevestig je 'm simpelweg aan je huidige radiator. Wil je de stappen nog eens rustig doornemen? Neem zeker een kijkje in ons handige stappenplan.

Hoe radiatorventilator aansluiten?

Meer klusadvies

radiator-ventilator-aansluiten-gamma
Hoe sluit ik een slimme radiatorventilator aan? stappenplan
radiatorkraan-vervangen-gamma
Hoe vervang ik een thermostatische radiatorkraan? stappenplan
Tutorial - Verwarming en ventilatie - Hoe ontlucht ik mijn radiator? - Thumbnail
Hoe ontlucht ik mijn radiator? stappenplan
Deze inspiratie komt voor in