stappenplan

Tips voor het besparen van water in huis

In ons land is schoon water niet duur. Financieel gezien levert waterbesparing niet veel op. Water besparen is vooral: energie besparen. Het kost veel energie om water te zuiveren en er veilig, schoon drinkwater van te maken voor 11 miljoen mensen.

Minder water gebruiken

Dagelijks gebruiken we het meeste water voor baden, douchen en de wc doortrekken. De meest effectieve manier van water besparen is natuurlijk minder water gebruiken. Als in een huishouden van vier mensen iedereen elke dag een minuutje korter doucht, scheelt dat per jaar al 6.000 liter. Of te wel 6 kubieke meter. Reken maar uit wat je aan water bespaart als je 5 minuten korter doucht…

Waterbesparende douchekop

Neem een waterbesparende douchekop. Die geeft hetzelfde lekkere douchegevoel en toch bespaar je aardig wat water. Door een normale douchekop stroomt zo’n 9 liter water per minuut. Door een waterbesparende kop gaat 5 liter per minuut. Er zijn ook waterbesparende sproeikoppen voor bijvoorbeeld keukenkranen.

Bekijk het assortiment

Waterbesparende thermostaatkraan

Met een thermostaatkraan bespaar je zowel water als energie. De kraan zorgt namelijk automatisch voor de optimale mengverhouding tussen koud en warm en koud water, hierdoor wordt er minder water verspild.

Bekijk het assortiment

Kleinere spoelbak met spaarknop

Je kent hem wel: de wc-spoelbak met een knop voor de kleine en de grote boodschap. Heeft jou wc nog een stortbak of spoelbak van 9 liter? Vervang die door een spoelbak van 6 liter, met spoelonderbreking. En bespaar tienduizenden liters drinkwater per jaar. Op onze sanitair-afdeling vind je alles wat je nodig hebt.

Bekijk het assortiment
Dit stappenplan komt voor in