Retourneren

Retourneren van een online aankoop

Je kunt je online aankopen op 2 manieren retourneren:

 1. Gratis terugbrengen in de winkel. Vergeet niet je factuur mee te nemen.
 2. Op eigen kosten retourneren per post. Terugsturen per post kost € 4,95.

Ruilen of terugbrengen kan alleen als het product compleet is en (voor zover mogelijk) in de originele verpakking zit. Maatwerkartikelen kun je niet ruilen of retourneren.

Meld je retour aan

Wij raden je aan om verf (latex, lak, beits en was), lijm, kit en reinigingsmiddel niet per post te versturen. Breng deze liever terug naar de GAMMA-winkel. Want als er bij het verzenden lekkage ontstaat, kan jij aansprakelijk worden gesteld voor alle eventuele schade.

Retourneren van verf, lijm, kit en reinigingsmiddel

Wil je verf, lijm, kit en reinigingsmiddel toch per post terugsturen? Dan moet je het product als volgt verpakken:

 • Doe het artikel in een plastic zak en sluit die goed af.
 • Doe het daarna in een stevige kartonnen doos. Zorg ervoor dat het artikel niet kan schuiven.
 • plak de officiële stickers ‘THIS SIDE UP' en ‘BREEKBAAR' op de doos.
 • Voldoet het pakket aan de eis 'gelimiteerde hoeveelheid'? Plak dan ook de officiële sticker 'GELIMITEERDE HOEVEELHEID' op het pakket.
 • Stuur het pakket naar: GAMMA België Antwoordnummer 2060, 3970 VJ Houten in Nederland

 

Stuur de bestelling per post terug. Dat kost € 4,95. Je betaalt die € 4,95 niet direct aan PostNL. Wij trekken dit bedrag af van het bedrag dat we terugbetalen.

Meer informatie over herroepingsrecht

Je kunt gebruik maken van het Europees modelformulier voor herroeping. Dit formulier is toegevoegd in de orderbevestiging van je bestelling en kan gebruikt worden om de koop te ontbinden. Het invullen van het modelformulier is niet noodzakelijk, het retourneren van je artikel(en) is voldoende om gebruik te maken van jouw herroepingsrecht. Na ontvangst van de bestelling heb je 14 dagen bedenktijd. Je hebt dus 14 dagen om te herroepen. Na herroeping heb je 14 dagen de tijd om de producten terug te sturen.

 

Wij restitueren alle betalingen die wij van jou hebben ontvangen, inclusief leveringskosten, zo spoedig mogelijk en in ieder geval niet later dan 14 dagen vanaf de dag dat we jouw besluit om de koopovereenkomst te ontbinden hebben ontvangen. Wij gebruiken dezelfde betalingsmethode die je had gebruikt om jouw bestelling te betalen, tenzij je uitdrukkelijk anders aangeeft. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Wij mogen wachten met terugbetaling totdat we de artikelen retour hebben ontvangen of totdat jij het bewijs hebt geleverd dat de artikelen zijn geretourneerd, afhankelijk van wat het eerst plaatsvindt.

 

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Retourvoorwaarden

 • Je kunt een product binnen 14 dagen na aankoop ruilen in de winkel of terugsturen naar de webshop. De termijn van 14 dagen gaat in op de dag dat je het artikel ontvangt.
 • Direct omruilen voor een ander artikel kan alleen in de GAMMA-winkel. Ruil je een artikel voor een goedkoper product? Dan krijg je de rest van het betaalde bedrag terug.
 • Ruilen of terugsturen kan alleen als het product compleet is en (voor zover mogelijk) in de originele verpakking zit. Pak het product daarom niet verder uit / gebruik het niet meer dan nodig is om goed te kunnen beoordelen of je het wilt houden.
 • Indien verpakkingen van bijvoorbeeld tegellijm, cement en zand zijn geopend of beschadigd dan brengen wij hiervoor kosten in rekening. Het product kunnen wij immers niet meer verkopen. Op maat gemaakte raamdecoratie of samengestelde deuren kan je niet ruilen of retourneren.
 • Zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen nadat je het artikel hebt teruggestuurd (of na herroeping), storten wij het aankoopbedrag terug op je rekening.
 • Als je de hele bestelling terugstuurt, storten we ook de verzendkosten terug op je rekening. Dit zijn de verzendkosten die je betaalde voor thuislevering. De eventuele kosten van het terugsturen (retourkosten) moet je wel betalen.

Wat moet je doen?

Indien je een online aankoop wil retourneren meldt je deze eerst aan via deze pagina.
Hoe je jouw bestelling terugstuurt, hangt af van hoe die is geleverd. Dat staat op de voorkant van de pakbon.

Geleverd door PostNL

Is je online bestelling geleverd door PostNL? Dan kun je voor een snelle afhandeling van je retour het beste naar de winkel gaan. Retourneren kost dan niks. Neem de factuur mee die je per e-mail hebt ontvangen.

 • Betaalde je jouw online aankoop met Bancontact / Mister Cash? Dan kun je kiezen: wij storten het aankoopbedrag terug op je bankrekening of wij geven contant geld terug.
 • Betaalde je jouw online aankoop met creditcard of via PayPal? Dan storten we het aankoopbedrag terug op je creditcardrekening of PayPal-account. Het duurt een paar dagen voordat het geld op je rekening of account staat.

 

Toch terugsturen per post?
Terugsturen per post kan ook. Het kost wel € 4,95. Je betaalt die € 4,95 niet direct aan PostNL. Wij trekken dit bedrag af van het bedrag dat we terugbetalen. Meld je retour allereerst hier aan.

Geleverd door Extra@Home

Is je online bestelling geleverd door Extra@Home? Dan kun je voor een snelle afhandeling het beste naar jouw GAMMA-winkel gaan. Retourneren kost dan niks. Neem wel de factuur mee die je per e-mail hebt ontvangen. Ga je liever niet naar de winkel? Meld je retour dan hier aan. Wanneer een artikel moet worden opgehaald, zijn de retourkosten gelijk aan de leveringskosten (49 euro).

Geleverd door een leverancier

Is je online bestelling geleverd door een leverancier van GAMMA? Ga voor een snelle afhandeling van je retour naar de winkel. Retourneren kost dan niks. Neem wel de factuur mee die je per e-mail hebt ontvangen. Ga je liever niet naar de winkel? Meld je retour allereerst hier aan. Als we de bestelling via de leverancier terugnemen, zijn de kosten gelijk aan de kosten voor levering (maximaal 49 euro).

Op het ruilen en retourneren van online bestellingen zijn de algemene voorwaarden webshop van toepassing.