Toon meer Toon minder
tot
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder

Dakpannen & daktegels

18 resultaten
Bekijk de TOP 10

Dakpannen kopen bij GAMMA

Is je dak aan een opfrisbeurt toe of wil je verduurzamen? Bij GAMMA is het beide. Je dak ziet er dus authentiek uit, maar is vervaardigd met dakpannen die je woning een heel leven lang beschermen van buitenaf en tegelijk isoleren zodat je ook energiezuinig en comfortabel woont. Je dak is daarom vaak de eerste plek die je grondig aanpakt, omdat het je woning aanzienlijk verbetert. Ontdek welke dakpannen je best koopt in slechts een aantal eenvoudige stappen.

Dakpannen of dakplaten?

Heb je een landelijk huis, dan zijn dakpannen meest aangewezen. Nochtans hoeft het niet altijd een klassieker te zijn, want tegenwoordig zijn strakke of grote dakpannen populair. Zo kan dit zelfs een wat oudere gevel ook een vernieuwde uitstraling geven. Het aanzicht van een dak bekijk je dus best in combinatie met de gevel, oprit en voortuin. Dan zal je merken dat vooral de kleur op grotere afstand nog meer doorslaggevend is dan de vorm van de dakpannen apart. Eventueel combineer je dakpannen en polycarbonaat dakplaten. Deze platen zijn in verschillende gradaties doorzichtig, van een schaduwrijk tot een glashelder aanzicht van de hemel, recht doorheen de dakplaat. Ideaal dus langs de gevel waar je minder inkijk hebt van voorbijgangers of waar je volop geniet van een zuidelijke oriëntatie.

Hollandse dakpannen

Hoe groter je dak, hoe groter de dakpannen, en omgekeerd. Bij een klein dak kies je dus beter voor een kleiner formaat van dakpan. Naast de verschillende groottes merk je in Vlaanderen ook vele stijlen. Klassiekers zijn de Hollanse dakpannen. Een toonbeeld dus voor een uitgesproken landelijke woning, met de vele dakkapellen die vroeger erg vaak gebouwd werden. Een Hollanse dakpan is vrij groot, dus zie je deze vaak op hoeves en fermettes.

Leien dakpannen

Wat je in Nederland dan weer niet vaak ziet, maar wel in België zijn de leien dakpannen. Natuurleien pannen hebben heel wat voordelen. Ten eerste zijn ze veel lichter dan dakpannen en hierdoor ideaal bij een lichte dakstructuur. Ook zijn leien beter bestand tegen storm dan dakpannen. Richting open vlaktes of heuvelachtige gebieden merk je daarom dat ook vaak gevels met leien bekleed zijn om te beschermen tegen felle regen en windstoten. Bekijk dus zeker eens hoeveel kracht gure weersomstandigheden op je dak kunnen zetten en kies op basis hiervan de juiste dakpan of lei. Een kunstleien dak renoveren? Ontdek meteen hoe je het aanpakt.

Keramische of betonnen dakpannen

Keramische dakpannen of betonnen dakpannen zijn de meest goedkope. Deze ogen dan minder authentiek en zijn ook minder bestand tegen gure weersomstandigheden. Tegelijk is het mogelijk de beste optie als je dak geen grote hellingsgraad heeft en de wind er zich niet echt op kan zetten. Betonnen dakpannen kunnen op termijn ook van kleur veranderen onder invloed van de zon. Of in de buurt van bomen kunnen deze groen beginnen uitslaan.

Stel jouw dakbedekking samen

Eens je de verschillende opties hebt overwogen, krijg je persoonlijk advies. Stel zelf jouw dakbedekking samen en je weet meteen wat ook praktisch best aansluit bij jouw dak.

Dakpannen online bestellen

Ken je de afmetingen van je dak en de grootte van de gewenste dakpan? Bestel dan je dakpannen eenvoudig online. Ook handig is om alle dakbedekking als pakket te kopen. Een goede voorbereiding is al de helft van het werk. Naast afvoergoten en regenpijpen vind je in de webshop ook andere benodigdheden zoals windveren, schroeven, rondellen en nokstukken. Laat je de dakbedekking over aan je vakman? Met een offerte-aanvraag weet je meteen de prijs voor een volledig waterdicht dak volgens je wensen.

Recent bekeken