tot
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder

Steenwol

17 resultaten
Bekijk de TOP 10

Steenwol kopen bij GAMMA

Steenwol of rotswol bestaat uit basalt, een vulkanisch gesteente, en koop je als steenwol platen, deltaplaten, spijkerflensdekens (op rol) en technische isolatie voor leidingen en luchtkanalen. Belangrijkste voordelen zijn de brandwerende en akoestische eigenschappen. Steenwol scoort net iets minder goed dan PIR of PUR isolatie, maar wint wel wat betreft zijn zeer lange levensduur. Zo isoleert steenwol tot gemiddeld tot wel 75 jaar zonder zijn isolerend vermogen te verliezen. Daarom is het uiterst geschikt voor je spouwmuur, vloer- en dakisolatie waardoor je deze steenwol dus nooit meer hoeft te vervangen.

Steenwol platen en spijkerflensdekens

De breedste toepassing van steenwol platen vind je in spouwmuren. Dit komt doordat deze platen oneffenheden in het metselwerk wegwerken, zodat de spouwmuurisolatie perfect afdichtend is. De kleine driehoekige deltaplaten sluiten elke koudebrug wind- en waterdicht onder je hellend dak perfect af. Zeker met steenwolplaten die voorzien zijn van een aluminium en verharde voorzijde, geniet je van extra bescherming. Steenwol platen zijn doorgaans makkelijker bij renovatie, omdat je isolatie op rol, zoals spijkerflensdekens, soms nog op maat dient af te snijden. Om moeilijke plaatsen onder het dak of tussenruimte te isoleren zijn spijkerflensdekens echter wel het maatwerk dat je nodig hebt.

Aankooptips bij steenwol

Bij de plaatsing draag je best een mondmasker en beschermende kledij die je ook in de webshop vindt. Hierdoor vermijd je irritatie aan je huid of luchtwegen, hoe klein deze kans ook is. Pas als je lang in contact komt met rotswol, kan deze isolatie jeuk veroorzaken. Voor meer info over verschillende toepassingen voor jouw woning, kan je terecht bij je GAMMA.

Steenwol of glaswol?

Steenwol is gemiddeld 10% duurder dan glaswol. Aan jou om te bepalen welke voordelen voor jou doorslaggevend zijn. Glas- en rotswol zijn even sterk isolerend, met een vergelijkbare lambda-waarde (0,032 – 0,040 W/mK) en evenwaardige thermische en akoestische eigenschappen. Rotswol heeft als extra voordelen dat deze isolatie extra brandwerend is, minder irriteert en stevig op zijn plaats blijft zitten.

Rockwool online bestellen

Het merk Rockwool is een topper onder professionele rotswol. Rockwool steenwol biedt ook ruime keuze aan isolatiemateriaal met verschillende afmetingen en isolatiewaarden. Het materiaal is verkrijgbaar als platen, op rol (spijkerflensdekens) en als vierkante onderdelen of speciaal gevormde stukken voor het isoleren van hoeken in de woning (zoals de deltaplaten). Bij GAMMA krijg je precies te zien wat de isolatiewaarde van rotswol is aan de hand van een R-waarde die aangeeft hoe goed het materiaal thermisch isoleert. Bij merken als Rockwool kan je altijd rekenen op een goede isolatie tot wel R=5,7. Een zeer goede aankoop dus als je je woning optimaal wilt beschermen. Bestel je voor 21.00 vandaag, dan heb je morgen alle isolatie in huis. Erg handig bij grote bestellingen. En laat je de isolatie over aan je vakman? Met een offerte-aanvraag weet je meteen de prijs voor een volledig waterdicht dak, muren en en vloeren volgens je wensen.

Maak je huis duurzaam, woon bewust en bespaar

Zelf je huis duurzamer maken? Dat doe je eenvoudig met het GAMMA-klusadvies. Zelf isoleren heeft dus ook z’n voordelen. Steenwol gaat tot 75 jaar mee zonder zijn isolatie-eigenschappen te verliezen. Ga dus makkelijk zelf met steenwol aan de slag om je zoldervloer, buitenzijde, binnenzijde van een plat dak en kruipkelder te isoleren. Energiezuinig verwarmen zorgt bovendien voor een extra lage energiefactuur. Dat is comfortabel wonen én besparen. Zo geniet je elke dag bewust van de extra euro’s die je in je zakken steekt, omdat je niet langer energie verspilt.

Recent bekeken