Isolatie

Isolatie kopen bij GAMMA

Goed isoleren is niet altijd duur. Hoe hoger de R-waarde of isolatiewaarde, hoe meer geld je uitspaart aan energiekosten. Goede isolatie met hoge isolatiewaarden hoeft niet duur te zijn. EPS isolatie staat als het goedkoopste voorbeeld in de top vijf van de best isolerende producten, want het is:
• oersterk
• ongevoelig voor vocht
• budgetvriendelijker bij grote oppervlakten
• geschikt voor het isoleren van vloeren met vloerverwarming
• ideaal bij chapewerken en vloerisolatie

Soorten isolatiemateriaal

In alle soorten isolatie vind je de juiste afmetingen en isolatiewaarden voor jouw woning:

Geluidsisolatie
Externe geluiden beperk je heel sterk met merken als Recticel en Rockwool, bekend om hun sterk geluidsabsorberende isolatieplaten en lijm voor akoestische kwaliteiten. Rockwool steenwol biedt bovendien spijkerflensdekens, geschikt voor zowel akoestische, thermische als brandwerende isolatie.

Dakisolatie
Wil je jouw dak isoleren, dan zijn PIR isolatie en polystyreen uiterst geschikt voor zowel de muren, als plafond en vloer.

Welke oppervlakken je best eerst aanpakt, ontdek je met volgende tips:

• Als je geen verwarming nodig hebt op zolder, werkt vloerisolatie het meest efficiënt. Je kan dan in een vrije ruimte van 20 cm boven het beton houtvezelplaten creëren, waarin je vervolgens cellulose, glaswol of rotswol blaast.
Een tweede optie is om rechtstreeks op het beton polyurethaanschuim te spuiten voor een homogene isolatielaag.
• Heb je wel verwarming op je zolder, dan is polypropyleen onderdakfolie van Fakro uiterst geschikt om te beschermen tegen tochtwering.

Gevelisolatie
Met GAMMA klus je handig, al laat je het werk soms liever over aan een professionele isolatie expert.
Zeker gevelisolatie vraagt om een totaalaanpak. Naast luchtdicht isoleren bescherm je jouw gevel bij voorkeur tegen tochtwering en plaats je dubbelglas. Met een GAMMA expert ben je naast de kwaliteit dan ook meteen zeker van een correcte totaalafwerking:

Spouwmuur isolatie
Voor een spouwmuur heb je als basis harde isolatieplaten nodig, aangevuld met glaswol of rotswol. Zowel PIR als PUR isolatieplaten zijn waterbestendig, ideaal voor jouw spouwmuren.
Naast de kwaliteit is ook een juiste plaatsing minstens even belangrijk:
- Laat bijvoorbeeld geen ruimte tussen jouw isolatie en (onder)dak om te ‘ventileren’. Bij koud en vochtig weer bestaat anders de kans dat er condensatie ontstaat achter jouw isolatie. Deze koudebruggen en kieren kan je best vermijden.
- Overisoleren bestaat niet; je kan dus nooit te veel isolatie gebruiken. Het klopt niet dat een te dikke laag schimmel zou veroorzaken. Integendeel, een slecht geplaatste of te dunne isolatielaag zorgt voor condensatie en schimmel.
- Zorg ook voor winddichtheid aan de buitenzijde en een goede dampdichtheid aan de binnenzijde.

Muurisolatie
Binnenshuis wil je het ’s zomers verfrissend koel en ’s winters extra warm houden. Muurisolatie is dus altijd thermisch, maar in een kelder heb je aangepaste muurisolatie nodig.
Waterresistente PUR en PIR isolatie is dan het meest geschikt. Met compacte Isover fixatiestrips en isoleertape maak je grote oppervlakten isolatie waterdicht. PUR isolatie wordt steeds vaker gebruikt, omdat je het zowel in plaatvorm als schuimvorm kunt kopen.

Isolatiemateriaal van uitstekende kwaliteit

Wil je van alle voordelen genieten, kies dan meteen de juiste isolatie. Hierbij spelen de locatie en de weersomstandigheden een heel belangrijke rol. Handig om weten is dat bij GAMMA alle isolatiematerialen onbrandbaar zijn.
Overweeg naast de prijs vooral wat mogelijk en wenselijk is voor jouw specifieke woning:

• GAMMA biedt kwaliteit met uitstekende isolatiewaarden: hoe hoger deze waarde, hoe beter de bescherming – en hoe lager de energiekosten.
• Ga voor maximum rendement en bescherm je woning tegen geluid, druk, warmteverlies, UV-licht, temperatuurverschillen, tocht én water.

GAMMA biedt hierin topkwaliteit met merken als Isover en Jackodur polystyreen platen en glaswol isolatierollen.

Isolatieplaten kopen

In de GAMMA webshop vind je gereedschap en materiaal om isolatie perfect af te dichten, samen met handige gebruikstips onderaan elke webpagina.
Als je isolatie bestelt, kan je deze thuis laten leveren. Altijd handig bij grote bestellingen.
En bestel je voor 21.00 uur, dan heb je de dag jouw materiaal al in huis.

Heb je extra hulp nodig, laat je dan adviseren door een GAMMA isolatievakman die je meteen ook een professionele montageservice kan garanderen.

Recent bekeken