Je huis duurzaam maken

Je huis duurzaam maken is een slimme investering. Klinkt ingewikkeld, maar het is eenvoudiger dan je denkt. En het bespaart je al snel flink wat energie en geld. Bovendien stijgt je woningwaarde, gunstig als je het gaat verkopen. Dus, aan de slag! GAMMA helpt je met handige stappenplannen en slimme tips.

Hoeveel bespaar je met kleine isolatiemaatregelen?

Hoeveel je kunt besparen met kleine isolatiemaatregelen hangt natuurlijk van je persoonlijke situatie af. Ontdek de besparingscijfers voor een huishouden met een gemiddeld energieverbruik.

Bespaar nu

Kleine duurzame oplossingen

Wil je klein beginnen met verduurzamen? Ga dan aan de slag met kleine oplossingen. Dit kun je gemakkelijk zelf doen en kost relatief weinig.

Lees meer

Isoleren

Grotere isolatieklussen kunnen afschrikken. Maar veel van deze klussen kan je met behulp van onze stappenplannen goed zelf doen.

Lees meer

Laten isoleren

Je kunt je isolatieklus ook laten uitvoeren door een vakman via GAMMA. Bepaalde isolatieklussen moet je uitbesteden omdat vakkennis nodig is.

Lees meer

Isolatiepremies

Isolerende doe-het-zelvers: goed nieuws! De Vlaamse Regering geeft nu tijdelijk een premie voor de klussers die zelf dak- of zoldervloerisolatie plaatsen.

Lees meer

In 3 stappen naar een duurzame woning:

1. Begin met kleine oplossingen: Op water en energie kan je al snel en makkelijk besparen! Slim als je wil beginnen met een kleine investering, je een huurwoning hebt of als je huis al van goede isolatie is voorzien.
2. Maak een vliegende start met isoleren: een goed geïsoleerd huis levert jou uiteindelijk de grootste energiebesparing op.
3. Zelf duurzame energie opwekken met zonnepanelen: voorzie jezelf van energie op een manier die niet belastend is voor het milieu.

Waarom je woning verduurzamen?

  • Vermindering van CO₂ -uitstoot en klimaatverandering
  • Besparen op energiekosten
  • Stijgende woningwaarde
  • Comfortabelere woning

Wereldwijd neemt klimaatverandering steeds sneller toe, wat grote impact heeft op mens en natuur. Belangrijke bronnen van grondstoffen zullen met de tijd op raken, waardoor de aarde onze consumptie niet meer kan dragen. Verduurzamen wil zeggen dat we in onze behoeften voorzien, zonder dat we mensen, het milieu of de economie in gevaar brengen, nu én in de toekomst. Het verduurzamen van je huis is een goede start naar een duurzame wereld!