Je huis duurzaam maken

Je huis duurzaam maken is een slimme investering. Klinkt ingewikkeld, maar het is eenvoudiger dan je denkt. En het bespaart je al snel flink wat energie en geld. Bovendien stijgt je woningwaarde, gunstig als je het gaat verkopen. Dus, aan de slag! GAMMA helpt je met handige stappenplannen, how to video’s, een keuzehulp voor de juiste producten en slimme tips.

In 3 stappen naar een duurzame woning:

1. Begin met kleine oplossingen: Op water en energie kan je al snel en makkelijk besparen! Slim als je wil beginnen met een kleine investering, je een huurwoning hebt of als je huis al van goede isolatie is voorzien.
2. Maak een vliegende start met isoleren: een goed geïsoleerd huis levert jou uiteindelijk de grootste energiebesparing op.
3. Zelf duurzame energie opwekken met zonnepanelen: voorzie jezelf van energie op een manier die niet belastend is voor het milieu.

Waarom je woning verduurzamen?

  • Vermindering van CO₂ -uitstoot en klimaatverandering
  • Besparen op energiekosten
  • Stijgende woningwaarde
  • Comfortabelere woning

Wereldwijd neemt klimaatverandering steeds sneller toe, wat grote impact heeft op mens en natuur. Belangrijke bronnen van grondstoffen zullen met de tijd op raken, waardoor de aarde onze consumptie niet meer kan dragen. Verduurzamen wil zeggen dat we in onze behoeften voorzien, zonder dat we mensen, het milieu of de economie in gevaar brengen, nu én in de toekomst. Het verduurzamen van je huis is een goede start naar een duurzame wereld!