tot

Betonplex

8 resultaten

Betonplex kopen bij GAMMA

Vroeger was betonplex de houten bekisting waar beton in werd gestort. Daaraan dankt het zijn naam en toont het zijn topkwaliteit. Nu kent betonplex zelfs nog meer toepassingen dan dat. Meer nog: je kan er meubels en kasten uit vervaardigen die geschikt zijn voor binnen en buiten. Met de juiste info hieronder kan je de juiste betonplex kopen.

Voordelen van betonplex

Een eigen meubel maken? Misschien denk je aan massief hout, maar overweeg dan eerst alle voordelen van betonplex. Het is namelijk sterker dan massief hout en tegelijk kan het niet uitzetten of inkrimpen. Betonplex platen zijn bovendien glad afgewerkte lagen met een watervaste toplaag. Je hoeft deze betonplex platen dus niet verder te bewerken. Je kunt er zo mee aan de slag. Zo is het nog moeilijk om bij jouw klussen nog voor een andere houtsoort te gaan!

Soorten afwerkingen van betonplex

Betonplex is nog krachtiger als je het juist toepast. Maak je bijvoorbeeld een speeltoestel voor buiten? Dan heb je een epoxy of kunststof toplaag nodig. Bovendien is het hout met zo’n toplaag beschermd tegen krassen en deuken.
Tegelijk staat bij GAMMA hout kopen garant voor een positieve impact op ons milieu. Daarom levert GAMMA onbehandelde betonplex met het internationale PEFC keurmerk voor duurzaam bosbeheer (Programme for Endorsement of Forest Certification). Samen met dit keurmerk zorg je tegelijk voor een gezond binnenklimaat, omdat deze platen zonder formaldehyde behandeld zijn.

Op zoek naar ander plaatmateriaal?

Twijfel je nog of betonplex de beste keuze is voor je klus? Geen nood. Vergelijk makkelijk alle verschillende platen. Afhankelijk van je specifieke situatie helpt een houtexpert je graag verder in je lokale GAMMA winkel.

Recent bekeken