Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
tot
Toon meer Toon minder

Brandhout & andere brandstoffen

44 resultaten
Bekijk de TOP 10

Brandhout kopen bij GAMMA

GAMMA helpt jou brandhout besparen. Welk brandhout koop je best? Hoe zorgt hout voor een perfecte verbranding en wat heb je daarvoor nodig? Of welke voordelen hebben pellets? Met het onderstaand energieadvies maak je slimme keuzes in de aankoop van jouw brandhout.

Welk brandhout kopen?

Houtblokken kopen garandeert jou kwaliteit. Met GAMMA brandhout ben je verzekerd van een lange tot extra lange brandduur. Zelf instaan voor jouw houtvoorraad is mogelijk, maar dan moet je heel voorzichtig te werk gaan. In houtkachels mag je immers geen behandeld hout of geperste houtblokken gooien. Ook harshout en vochtig hout mogen er niet in. Doorgaans bevat GAMMA brandhout tussen 12%-20% vocht (0% vocht in hout bekomen is immers onmogelijk), ideaal dus voor je kachel.

Stookhout voor een propere verbranding

Bedoeling is om zoveel mogelijk fijnstof te mijden. Daarom schrank je eerst de grootste stukken hout helemaal onderaan in je kachel. Leg er vervolgens wat fijn hout of dennenappels bovenop en steek het aanmaakblokje aan. Wacht niet te lang met bijvullen. Leg er nieuw hout bovenop wanneer de vlam nog goed brandt en je kachel nog met ongeveer 1/3 hout vol ligt.
Het juiste brandhout kopen is dus heel belangrijk voor een optimale verbranding. Prop de kachel ook niet vol. Een tip: vul 2/3 van de kachel met hout, 1/3 hou je vrij voor luchtcirculatie. Plaats een warmtereflecterende wand zoals aluminium achter de houtkachel om het rendement nog meer te verhogen. Kachels en sfeerhaarden voor een optimale verbranding vind je ook bij GAMMA. Zo ben je er zeker van dat je een sterk gebruiksvriendelijke kachel of haard hebt.

Pellets: alleen maar voordelen

Bij pellets ervaar je gewoonweg geen nadelen. Makkelijk kiezen, toch? Ze zijn relatief goedkoop (de prijs is de laatste jaren stabiel gebleven), milieuvriendelijk, 100% veilig voor de gezondheid en worden aangeleverd in compacte zakken, erg makkelijk om te stockeren. In je GAMMA-winkel toont een expert je hoe pelletkachels bediend worden.

Recent bekeken