Toon meer Toon minder
  • Firstfloor
tot
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder

Ondervloeren

14 resultaten
Bekijk de TOP 10

Ondervloeren kopen bij GAMMA

Kies een ondervloer die geschikt is voor jouw ondergrond en laminaat dankzij onderstaande tips.

De juiste ondervloer bepalen

Belangrijk om weten is hoe effen de ondergrond ligt waarop je de ondervloer gaat leggen. Bedoeling is dat je een meterpas kan leggen zonder dat je eronder door kunt kijken. Als je dus een plank op de vloer legt, moet deze perfect aansluiten met de ondergrond. Vind je dat lastig controleren? Dan kan je proberen om een muntstukje van 10 cent onder de meterpas te schuiven. Zo’n munten zijn precies 2 mm en dan hoef je je ook niet telkens te bukken. Bevraag hoeveel speling je bij een bepaald type laminaat maximum mag hebben.
Wil je laminaat leggen bovenop een bestaande houten vloer? Ook dan kan je dit enkel als de houten planken niet te sterk veren. Zo niet, zal het laminaat de instabiliteit van de bestaande houten planken niet kunnen compenseren.
Tot slot bereken je best ook de maximale hoogte tot waar je laminaat kan komen. Anders kan het vervelend zijn als je plots je deuren niet meer vlot kunt openen.

Soorten ondervloeren

Je hebt ondervloeren met vochtscherm en je hebt ondervloeren zonder deze extra vochtwerende afwerkingen.
Of dit dampscherm nu aanwezig is of niet: bij een cementen vloer ga je laminaat altijd moeten beschermen tegen opstijgend condensatievocht met een dampwerende folie. Kies ook voor een geluidswerende ondervloer als je onderburen hebt, zodat ze geen stappen horen. Bij je ondervloer zal ook bepalend zijn of je vloerverwarming hebt. Bij vloerverwarming heb je bijvoorbeeld geen isolatie nodig, zodat de warmte kan stijgen.

Ondervloeren bestellen

In de webshop bestel je best jouw ondervloer in combinatie met laminaat. Daarom vind je bij elke laminaatvloer het type ondervloer en de afplaktape om deze vast te hechten. Heb je toch nog een vraag tijdens de aankoop? Dan kan je onderaan de kluschat starten.

Recent bekeken