stappenplan

Vloer isoleren

Een begane grondvloer die niet geïsoleerd is, verliest warmte naar de kruipruimte of de bodem onder het huis. Door vloerisolatie toe te passen zal de vloer niet meer koud aanvoelen en bespaar je enorm op energiekosten. Voor je vloer heb je in geval van renovatie twee opties: ofwel breek je de vloer op, ofwel isoleer je de vloer langs onder. Dit laatste kan enkel als je een (kruip)kelder hebt.

Soorten vloerisolatie 

Zoldervloer isoleren

Je gebruikt je zolder uitsluitend als bergruimte? Of is je dak zelf niet geschikt om te isoleren? Dan is je zoldervloer isoleren een goed alternatief.

Bekijk het stappenplan

Kruipkelder isoleren

Je kruipruimte isoleren is een makkelijkere en goedkopere manier om een vloer te isoleren dan je gehele vloer te vervangen voor een nieuwe geïsoleerde vloer, of vloerisolatie aan te brengen op een bestaande vloer.

Bekijk het stappenplan

Kruipkelder isoleren met bodemfolie

Wil je voorkomen dat vocht en koude vanuit de bodem je kruipkelder en zo je huis binnendringen? Dan bedek je de kruipkelder best met bodemfolie. Zo bespaar je energie en voorkom je muffe geuren in huis.

Bekijk het stappenplan

Checklist: je vloer isoleren

Met een goed geïsoleerde vloer bespaar je op termijn heel wat. Je houdt er makkelijk 10% van de warme of frisse lucht mee binnen. Bovendien voelt de vloer zelf ook warmer onder je voeten.

Checklist downloaden

Vloer laten isoleren

Heb je geen tijd om je huis zelf te isoleren? of wil je grote isolatiewerken doorvoeren? Dan kan je steeds beroep doen op de isolatiespecialist van GAMMA.

Boek een vakman
Dit stappenplan komt voor in