stappenplan

Hoe maak ik een deuropening dicht met Gyproc platen?

Een deuropening dichtmaken wordt een koud kunstje met behulp van Gyproc® platen. Maak een structuur van Metal Stud® profielen in het deurgat waartegen je Gyproc® platen kan schroeven. In dit GAMMA stappenplan lees je hoe je een deurgat dicht maakt met gipsplaten.

stap 1

Plaats het onderste Metal Stud® profiel

Teken in de doorgang met een smetkoord de plaats af waar het onderste Metal Stud® profiel moet komen en bevestig een op maat gesneden MSH50-profiel in de opening.

stap 2

Plaats de buitenste verticale Metal Stud® profielen

Knip een verticaal MSV50-profiel op maat en schuif dit in het horizontale profiel. Bevestig het tegen de deurstijl met schroeven.

Gebruik de reilat om te controleren of de Gyproc® plaat in de opening op dezelfde lijn zal liggen als de eerder gekleefde gipsplaten. Plaats nu ook het tweede verticale en het bovenste horizontale profiel.

stap 3

Plaats een verticaal Metal Stud® profiel in het midden

Schuif een derde verticaal MSV50-profiel in de opening en plaats het op een hart op hart afstand (van middelpunt tot middelpunt) van 60 cm van de zijkant van de vorige gipsplaat.

stap 4

Bevestig de Gyproc® plaat

Breng L-gips aan op de muur, plaats de Gyproc® plaat er tegen en schroef ze ook om de 25 cm vast tegen het derde Metal Stud® profiel. Controleer de positie van de plaat met de reilat.

Plaats indien nodig nog een extra verticaal profiel in de opening en breng de volgende plaat op dezelfde manier aan. Klop het gekleefde deel boven de deuropening goed aan en schroef de rest van de plaat vast aan de profielen.

Breng de rest van de platen op dezelfde manier aan.

Meer klusadvies

gyproc-wand-lijmen
Hoe lijm ik Gyproc® platen tegen een muur? stappenplan
gyproc-voorzetwand
Hoe plaats ik een Gyproc® voorzetwand met Metal Stud® profielen? stappenplan
gyproc-scheidingswand
Hoe plaats ik een Gyproc® scheidingswand? stappenplan
Dit stappenplan komt voor in